Nyheter

Ingrid Bergman populäraste frimärket

Ingrid Bergman populäraste frimärket

Nyheter Frimärket Ingrid Bergman vann Postnords omröstning Årets Frimärke 2015.

Förlagan är ett fotografi från 1940-talet och frimärket det ena av två frimärken som gavs ut till 100-årsminnet av stjärnans födelse.

– Ett vackert foto på en av Sveriges genom tiderna främsta skådespelerskor har suttit på många utrikes brev och bidragit till att visa en bild av Sverige ute i världen. Vi är mycket stolta över att få presentera Ingrid Bergman som våra kunders favorit 2015, säger Stina Olofsdotter, marknadschef vid Postnord Frimärken.

Motivet gavs också ut av det amerikanska postverket i ett frimärkssamarbete med Postnord.

Det vinnande frimärket har utformats av Gustav Mårtensson och graverats av Lars Sjööblom. Förlaga till detta frimärke och till USA-frimärket är ett fotografi av Laszlo Willinger, känd för sina porträttfotografier av filmstjärnor och andra celebriteter under 1930- och 1940-talet.

Frimärket är det ena av två frimärken som gavs ut till 100-årsminnet av Ingrid Bergmans födelse. Det andra frimärket, som kom på tredje plats i omröstningen, har illustrerats av Stina Wirsén.

Fem-i-topp i omröstningen Årets Frimärke 2015

1) Ingrid Bergman (Mårtensson/Willinger)
2) Björkar
3) Ingrid Bergman (Wirsén)
4) Bikupor
5) Magnolia

Omröstningen Årets Frimärke 2015 pågick mellan 12 november 2015 och 2 januari 2016. Det är elfte året i rad som Postnords kunder har kunnat rösta på sin frimärksfavorit.

Taggar

Dela