Nyheter

Ingmar minns sin skolkamrat Gunnel Werner

Nyheter Ingmar Karlsson som varit skolkamrat med Gunnel Werner  i Värnamo ger några minnesord.  

Ingmar Karlsson. Foto: Karolina Rosenqvist

Jag lärde känna Gunnel när jag bodde inackorerad i Värnamo under gymnasietiden 1958–61. Vi tillhörde samma gäng på ett tiotal som brukade hänga på Bergs konditori och vara intellektuella, bland annat grundade vi en filmstudio.

Gunnel läste sedan i Lund och jag i Göteborg men våra vägar korsades 20 år senare när hon och maken Peter var korrespondenter i Beirut och jag chef för ambassaden i Damaskus och vårt gemensamma intresse för mellanöstern ledde till att vi höll kontakt genom åren.

Vi bildade också en liten hembygdsförening i Stockholm där vi träffades då och då. Sista gången vi sågs var för tre år sedan. Hon var livet igenom lika nyfiken och debattglad och tycktes heller inte åldras fysisk. Även in på ålderns höst kunde man lätt känna igen Gunnel Bransmo (Werner).

I vårt gäng ingick även Eva Persson som gick Dramatens elevskola och ägnade sitt liv åt teatern och Lars Hjort som gjorde framgångsrik karriär inom näringslivet samt Ulf Hjertonsson som blev ambassadör. Nu är det bara vi två som är livet. Jag tror vi var en unik årgång i Värnamo läroverks historia

Fotnot: Om Ingmar Karlsson
Ingmar Karlsson, bördig från Burseryd, har som diplomat varit bosatt i ett flertal länder, däribland Turkiet och Slovakien. Han är numera bosatt i Lund.

2020 är han aktuell med boken Europa. En historia i tid och rum. Läs mer

Vår artikel om Gunnel Werners bortgång finns här (länk)

Taggar

Dela