Nyheter

”Ingen överenskommelse mellan partier”

Nyheter Fanns det en överenskommelse mellan Socialdemokraterna och Alliansen att inte stödja några förslag från Sverigedemokraterna? Det undrade Jan Cherek (SD) under kommunfullmäktige.

Jan Cherek (SD) ställer den enkla frågan. Bild: David Alin

Inför kommunfullmäktige hade Sverigedemokraternas gruppledare Jan Cherek (SD) ställt en enkel fråga till kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M).

– I samband med budgetmötet 2021 uttalade sig Socialdemokraterna ”Vi hade en överenskommelse att inte stödja några förslag från SD”. Förra kommunfullmäktigemötet tog jag upp denna fråga, om det förekom hemliga överenskommelser att utesluta demokratiskt valda partier och om det förekommer nu med?, säger Jan Cherek (SD).

-Då jag kanske var otydlig om att jag ville ha svar så ställer jag det nu som enkel fråga som kan besvaras med ”Ja” eller ”Nej”:

1) Fanns det en överenskommelse mellan Socialdemokraterna och Alliansen att inte stödja några förslag från Sverigedemokraterna?

2) Om svaret är nekande, for Socialdemokraterna med osanning?

3) Finns det någon överenskommelse mellan Socialdemokraterna och Alliansen i dag om att hålla Sverigedemokraterna utanför?

Tobias Pettersson (M) besvarar den enkla frågan. Bild: David Alin

– Tack Jan Cherek för den enkla frågan, inleder Tobias Pettersson (M) innan han besvarar frågorna.

– 1) Nej, det har inte funnits någon överenskommelse mellan Socialdemokraterna och Alliansen om att inte stödja några förslag från Sverigedemokraterna.

2) Eftersom det inte har funnits någon sådan överenskommelse bör frågan om ifall Socialdemokraterna for med osanning eller om det handlade om Socialdemokraternas interna ställningstagande besvaras av företrädare från Socialdemokraterna.

3) Nej, det finns inte någon överenskommelse mellan Socialdemokraterna och Alliansen om att hålla Sverigedemokraterna utanför.

– På fråga två är det lite tveksamt då, eftersom det var Socialdemokraterna som sa att ni hade en överenskommelse ihop med Alliansen i det fallet, men jag tackar för svaren, säger Jan Cherek (SD).

Taggar

Dela


1 reaktion på ”Ingen överenskommelse mellan partier”

Kommentarsfunktionen är stängd