Nyheter

Inga norska hundar till Värnamo i helgen

Nyheter Den dödliga hundsjukdomen som sprider sig i Norge gör att helgens hundtävlingar i Värnamo blir något mindre än vad som planerat. Vid de Nordiska Mästerskapen i Bruks och IGP kommer inga norska ekipage att medverka.

Danska landnslagets i Bruks. Från vänster Michael Tygensen med hunden Dixi, Jorgen Andersen med Maja samt Ann Fris Madsen med Vala. Två sistnämnda tvävlar i som medans Dixi tävlar i skydd.  [1/3]

I helgen blir det stora hundtävlingar i Värnamo med om nejd.  [2/3]

Anders Falk hoppas på stor publik i helgen.  [3/3]

Återstår endast landslagen från Danmark, Sverige och Finland som nu kommer att göra upp om medaljerna. Island har aldrig varit aktuell för denna tävling, på grund av de isländska karantänsreglerna.
Det var under dagen i dag som det väntade beslutet kom om att norska hudar inte kommer till Nordiska Mästerskapen i Värnamo.
bakom beslutet står det norska hundsportförbundet. För arrangörerna i Värnamo Brukshundklubb så innebär beslutet ett litet bakslag.

– Men vi hoppas ändå att det ska komma mycket folk för att titta på tävlingarna. Vi hoppas på cirka 1 000 besökare vid invigningen och till tävlingarna, säger Anders Falk.
Han, tillsammans med ett 40-tal frivilliga arbetar just nu för fullt med att förbereda tävlingarna.
Själva invigningen och en hundparad kommer att hållas i centrala Värnamo under fredagen.

För hemmapubliken kommer det att bli en speciell tävling. Arrangörsklubben i Värnamo har nämligen med en representant i det svenska landslaget. Det är föreningens ordförande, Karin Falk som kommer att få ta på sig den blågula landslagsdressen. Karin Falk och hennes hund har gjort många bra resultat på senare tid. Hon kom bland annat trea på SM nu senast.

Taggar