Nyheter

Inbrotten fortsätter i östra kommundelen

Nyheter Inbrottstjuvar fortsätter att terrorisera de boende i östra delen av Värnamo kommun. I natt har det varit ett nytt inbrott.

Gräsklipparenn som stals i natt hittades övergiven i diket, ett 50-tal meter från platsen där den stals. Foto: Ida Widerberg

Den här gången hemma hos familjen Widerberg i Skaftarp.

Så sent som för en vecka sedan hade familjen besök av tjuvar.

Då stals det bland annat en röjsåg.

Vid nattens inbrott hade tjuvarna gett sig i våg med en åkgräsklippare. Men av någon okänd anledning hade tjuvarna gett upp det projektet.

– Gräsklipparen hittades i ett dike ett 50-tal meter från huset, berättar Ida Widerberg.

Precis som tidigare inbrott i området så hade tjuvarna gett sig på ett  uthus, eller för att vara mer exakt, den här gången vart det ett garage som tjuvarna brutit sig in i.

– De har också varit inne i ladugården.

Hon tror att det är möjligt att det skett fler inbrott i området i natt
– Många har redan åkt till jobbet och kommer kanske inte upptäcka inbrott förrän de kommer hem i eftermiddag, funderar hon.

Där finns det en traktor och diverse dunkar. De hade tagit med några av dessa dunkar också, berättar Ida Widerberg.

I går skrev Värnamo.Nu om två inbrott i trakten av Bor. Förra veckan om inbrott utanför Horda och Rydaholm. Sammanlagt är det cirka 20 inbrott där tjuvarna haft ett linkande tillvägagångssätt. De har koncentrerat sig på uthus, ladugårdar och garage. Främst är det mindre trädgårdsmaskiner, som motorsågar och röjsågar som stulit. Nattens försök att stjäla en åkgräsklippare är det första försöket att stjäla en större maskin. Försöket misslyckades dock.

Taggar

Dela