Nyheter

Immonen med på Länssalong 2016

Immonen med på Länssalong 2016

Nyheter När Länssalong 2016 öppnar den 4 juni kl.

12, på Jönköpings läns museum, får besökarna se 48 konstverk av 16 konstnärer med anknytning till Jönköpings län. En av dem kommer från Värnamo kommun, Christian Immonen.

– Det blir måleri i olja och akryl. Bilderna ingår i en serie som jag arbetat med sedan våren 2015. Temat är ”Den nya staden” och ”This is Sweden”. Mina bilder har mer blivit en research för mitt filmskapande. Är för tillfället också med Torrance Art Museum i Los Angeles med ett videoverk där mitt förhållande till Sverige står i fokus. Man kan säga att dessa bilder ingår i samma process. Att jag sedan sökte till Länssalongen var mer som för att ge mig ut på okänt vatten eftersom det aldrig är säkert att du kommer med. Man kan behöva mentalt motstånd för att träna psyket så man blir bättre i framtiden, berättar Christian för Värnamo Nu.

Sammanlagt 98 konstnärer lämnade in tre konstverk var för bedömning. Juryn valde ut flera av dem. Men villkoret för att medverka i salongen är att konstnärernas samtliga tre konstverk blir antagna, vilket 16 konstnärer lyckades med.

Länssalongen är ett samarbete som har pågått länge mellan Jönköpings läns museum och Jönköpings Läns Konstförening. Den är en inventering av den nutida konsten i länet, dess innehåll och riktningar. Den riktar sig till konstnärer födda 1998 eller tidigare och alla tekniker är välkomna. Då inventeringen handlar om konst i Jönköpings län ska konstnärerna ha anknytning till länet. Sista anmälningsdag var 29 april. Länssalongen arrangeras nästan varje år men orterna där utställningen arrangeras har varierat de senaste åren.

Länssalong 2016 har vernissage lördagen 4 juni på Jönköpings läns museum och visas därefter till och med den 14 augusti.

Juryn 2016:
Lena Lindgren, utställningssamordnare, Östergötlands museum, Linköping
Jonas Liveröd, konstnär, Malmö
Sophia Rasmussen, ledamot av styrelsen i Jönköpings Läns Konstförening, Huskvarna.

Antagna konstnärer till Länssalong 2016:
Christian Immonen, Värnamo
Anette Floss, Tenhult
Lars Magnusson, Göteborg
EvaBritt Lindgren, Jönköping
Bosse Blomén Svensson, Anderstorp
Ingemar Thorsén, Jönköping
Marie Gustafsson, Nässjö
Kristina Gadh, Norrahammar
Anne De Geer, Linköping
Emma Larsson, Eksjö
Eva Albrektsson, Månsarp
Leith Abbas, Tranås
Lisa Atterström, Bottnaryd
Bo Karlsson, Jönköping
Elisabeth Gillving Pettersson, Bottnaryd
Bo Arnros, Gislaved

Taggar

Dela