Nyheter

Hushållens utgifter har ökat med 20 000 på två år

Nyheter Det bistra ekonomiska läget sätter sina spår. Enligt en uträkning från Länsförsäkringar kan hushållens nödvändiga utgifter i december öka med 20 000 kronor mer jämfört med för två år sedan.

– Julmånaden är traditionellt sett en dyr månad men i år blir den helt klart ännu dyrare. Planera för det och frestas inte att handla julklappar du egentligen inte har råd med. Om det blir svårt att få pengarna att räcka till, förklara gärna läget för barnen om de är tillräckligt stora och på ett sätt som gör att de inte blir alltför oroliga. Gör en budget och glöm inte att vi förmodligen har flera vintermånader kvar med högre elutgifter än normalt, säger Emma Persson, privatekonom på Länsförsäkringar.

-För den som har svårt att få budgeten att gå ihop är det viktigt att motstå frestelsen att ta lån för att finansiera en jul som den brukar vara. Men om du inte har råd nu är det förmodligen så att du inte har råd sen heller. Det gäller i stället att försöka använda de råd och tips som t ex Energimyndigheten ger om minskad elförbrukning i hemmet och att tänka knytkalas och återbruk i julklappshandeln, säger Emma Persson.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela