Nyheter

Över hundra taxar visade upp sig

Nyheter Totalt kom 113 taxar till Attila i Skillingaryd när Smålands taxklubb arrangerade sin årliga utställning under söndagen

Foto; Stefan Wiberg  [1/11]

Foto; Stefan Wiberg  [2/11]

Foto; Stefan Wiberg  [3/11]

Foto; Stefan Wiberg  [4/11]

Foto; Stefan Wiberg  [5/11]

Foto; Stefan Wiberg  [6/11]

Foto; Stefan Wiberg  [7/11]

Foto; Stefan Wiberg  [8/11]

Foto; Stefan Wiberg  [9/11]

Foto; Stefan Wiberg  [10/11]

Foto; Stefan Wiberg  [11/11]

103 vuxna taxar och tio valpar med sina hussar och mattar besökte under gårdagen årets utställning vid Attila. Vi har fått en pratstund med Mikael Davidsson som är ordförande i Smålands Taxklubb som stod som arrangör för evenemanget.

– Vi har turen att vi hittade Attila, det är en perfekt utställarplats och det lockar många, det blir nästan lite ringar på vattnet då vi i år hade över hundra taxar som skulle bedömas. Vi har varit i Skillingaryd nu under ett flertal år och det är en bra gräsplan, lätt att hitta dit, bra mat och platsen lockar, säger Mikael Davidsson, ordförande i Smålands taxklubb och bosatt i Landsbro.

– Eftersom vi hade många hundar anmälda hade vi två domare. En domare bedömde valparna och långhåriga/korthåriga taxarna och en domare bedömde de strävhåriga. Man ser utifrån rasstandarden. Taxen är ursprungligen från Tyskland så det är Tyskland som bestämmer hur taxen ska se ut. Utställningen är en avelsvärdering kan man säga. Om den ser ut enligt standarden får den betyget ”Excellent”, betyget strax under är ”Very good”. ”Good” är betyget när det är sådär bra. Vi hade en tax som morrade åt domaren och det får man inte göra när man ställs ut, så den taxen blev diskvalificerad. Taxar ska vara glada och pigga, avslutar Mikael.

Bland de utställarmattar och hussar ses flest kvinnor som ställer ut långhåriga taxar (som är sällskapshund) och det är hälften män och hälften kvinnor som ställer ut de strävhåriga taxarna (som är jakthundar).

Fotnot; Resultatlistan kommer att finnas på taxklubben hemsida om ungefär två veckor.

Taggar

Dela