Nyheter

Hundhörnan: Kan man lära gamla hundar sitta?

Nyheter Här kommer en text om träning och om gamla hundar kan lära sig sitta, signerad Marianne Blixt.

Foto: Mikael Bexander

Min golden Nitro är 10 år och varje dag är för honom en ny dag med nya erfarenheter.  I morse på vår promenad kom jag att tänka på hur villig han är att lära sig nya saker, hur han med glädje tar sig an det jag försöker lära/visa honom. Hans vilja att göra nya saker och även de som han redan kan är outtröttlig.
De som han lärt sig under alla år gör vi ibland uppdateringar på för att se om det sitter och javisst gör det så.

Det är samma sak med mig själv, jag gillar att lära mig nya saker. Varje dag är det ju något nytt eller så får jag träna på något annat, som jag lärde mig för länge sen.

Vad är det då som han lär sig?

Ja det kan var tricks, som att sätta nosen på olika platser som jag döper, hämta leksaker som fått namn, gå bakom, leta efter en viss sak, spåra mm.
Det finns ju hur mycket som helst att lära. När han lärt sig saker så behöver vi ju träna på det. Ju mer vi tränar ju bättre blir han/vi på att utföra.

När vi lär in saker t.ex hopp, då blir han ju bra på det när han vet hur han ska göra och vi har tränat på att han ska göra det på ”rätt” sätt.

Tänkte i morse även på hur vi blir bra på saker, jo det är ju för att vi tränar på det. Om jag går en kurs i franska och bara tränar på kursen, ja då kommer jag inte att bli så bra på franska. Men om jag däremot tränar på franska varje dag, läser pratar och övar, ja då kommer jag att bli bra eller i alla fall bättre på franska.
Så du, det du vill att hunden ska kunna, träna….

Det du inte vill att hunden ska kunna, sluta träna på det….

Skicka frågor till hundfragan@hundtrixet.se.
Vill du boka tid för privat träning så ring mig: 0732-001225

Det ska vara roligt att ha hund och självklart ska det vara roligt att vara just din hund!

Tjingeling och Lycka till /Marianne Blixt

Taggar

Dela