Nyheter

Hundar mår bra av att trimmas

Nyheter Marianne Blixt presenterar hundfrågan nummer 35.

Jag vill börja med att önska er alla Gott Nytt År!

I dag fick jag äntligen fram saxar och kammar för att göra mina hundar fina till nyår! Egentligen är det inte för att de ska bli fina utan för att de ska vara enklare att hålla dem rena. Mina hundar har ju långa pälsar och där fastnar kvistar och snö (när den finns). Att snygga till tassar gör att det inte fastnar salt o grus i pälsen under tassen.

Jag la ut en bild på Nitro och Mille, där har Nitro valt att ligga kvar på bordet när det är Milles tur för ansning. Ingen av dem tycker att det är speciellt kul med kloklippning, jag förstår Mille för honom har jag lyckats klippa i pulpan en gång. Jag vet inte om jag är förlåten men han låter mig klippa i alla fall.

Nitro låter mig hållas för han gillar att bli ompysslad. De njuter av att hanteras, att få lite massage, tassalva för att tassen ska klara snö och salt. Mina hundar blir säkert inte jättefina, jag är ju inget proffs på hundtrimning, men jag är nöjd och det räcker långt.

Hur som helst till dagens fråga:

Flera som läst mitt inlägg har frågat var de ska vända sig för att trimma sin hund. Trimma hunden betyder att man klipper päls/hår på hunden som ska bort.

Olika hundar har ju olika behov av trimning. De ska klippas och putsas på olika sätt. En del vill ha hunden utställningstrimmad och en del bara putsad.

Svaret de får är att jag kan förmedla kontakt till hundtrimmare, så du som trimmar hundar, hör gärna dig till mig så kan jag hänvisa kunder till dig/er.

Jag vill ge er ett gott råd: Ta en stund några dagar i veckan och gå igenom hunden det är bra för er relation och du kan se/känna om allt är som det ska med hunden.

Till sist: Glöm inte att djuren far illa av nyårssmällandet och raketer. Nitro får panikångest och mår jättedåligt av smällare och det kan sitta i flera dagar.

Marianne Blixt

—–

Det ska vara roligt att ha hund och självklart ska det vara roligt att vara just din hund!

Har du något du vill jag ska skriva om så mejla mig.

Glöm inte att skicka in frågor till hundfragan@hundtrixet.se

Tjingeling och lycka till /Marianne

Taggar

Dela