Nyheter

Hordaföretag under stark tillväxt

Nyheter En flexibel produktion tar Horda Stans till nya höjder. 

Horda Stans växer så det knakar.   [1/5]

Just nu pågår tillbygget av 1 000 nya kvadratmeter, i form av ett nytt marknadscenter, nya parkeringsplatser och större lagerytor, som ska stå helt klart till 2023.  [2/5]

Företaget har nyligen köpt en ny stansmaskin.   [3/5]

Lamineringsmaskinen som står i den nya lagerdelen får snart sällskap.  [4/5]

Bild inifrån det största lagertältet på området.  [5/5]

1974 såg Horda Packningsindustri, numera Horda Stans, dagens ljus. Det började som en konfektionsfirma inom gummiindustrin och har i dag utvecklats till en bred verksamhet. De tillverkar akustiklösningar, ljudabsorbenter, stomljudsdämpningar, kondensisoleringar, tätningar, packningar, laminerade produkter, möbelkomponenter och mycket mer.

– 60 procent av vår produktion utgörs av ljudabsorptionsprodukter och 40 procent av packningar och kondensisolering. Vi använder stansar, pressar, sågar, skärmaskiner och lamineringsutrustning för att tillverka unika produkter till fordons-, verkstads- och möbelindustrin. Nu arbetar vi mycket med återvunna material, bland annat fiberröst textilspill som blir till ljudabsorberande skärmväggar, säger Anders Edin, marknads- och säljchef. 

Företaget lägger stort fokus på produktutveckling och har ett samarbete med Kungliga tekniska högskolan, KTH.

– Vi tar dit våra huvudkunders produkter och kontrollerar ljudnivåer för att veta vad för ljudabsorbenter vi behöver sätta dit. Ofta är det trånga utrymmen i exempelvis värmepumpar. Det gäller att sätta det ljuddämpande materialet så nära källan som möjligt, säger Anders Edin.

2016 bröt Horda Stans ny mark när de sprängde 100-miljonersvallen i omsättning under ett år. Utvecklingen har därefter fortsatt uppåt trots Coronapandemin.

– Vi satsade mycket på att ta ställa om verksamheten då, Bland annat stansade vi förkläden till vården, säger Anders Edin. 

Företagets ökade popularitet har medfört att även 200-miljonerkronorsvallen har sprängts.

– Vi har budgeterat för 226 miljoner i år och senast jag kollade låg vi på 226,3 miljoner. Nästa år är målet uppemot 275 miljoner, säger Anders Edin.

Under årens lopp har företagets lokaler på Grankärrsvägen byggts ut. Just nu pågår tillbygget av 1 000 nya kvadratmeter, i form av ett nytt marknadscenter, nya parkeringsplatser och större lagerytor, som ska stå helt klart till 2023.

 – Vi har dessutom nyligen köpt in en ny stansmaskin, fördubblar vårt antal formpressningsceller (från tre till sex) och har beställt en ny lamineringsmaskin som ska komma på plats i december. Kort sagt ser det väldigt ljust ut, avrundar Anders Edin.

Taggar

Dela