Nyheter

Högsäsong för byggbranschen

Nyheter En hemestersommar har lett till stor efterfrågan på byggvaror och personalen på XL Bygg i Värnamo har märkt av fler kunder i butiken.

Sofie, Andreas, Henric, Adolf och Lasse på XL Bygg i Värnamo

Sofie, Andreas, Henric, Adolf och Lasse på XL Bygg i Värnamo

XL Bygg har haft öppet hela sommaren och de märker av att folk inte lämnat byggden i år.

– Det brukar vara mycket försäljning i början på semesterveckorna, sedan åker folk på semester men i år har alla veckor i juli varit riktigt bra med en ihållande försäljning, berättar Henric Sandahl, VD. Vi märkte av ett uppsving redan i april-maj så vi har inte haft negativa konsekvenser av Corona i det avseendet. Vi erbjuder dessutom hemleverans för de som inte vill eller kan besöka vår butik.

XL Bygg har funnits i Värnamo sedan 2017 och de har etablerat sig på marknaden, tillsammans med butiken i Vaggeryd omsätter de 80 miljoner om året. Med engagerad personal, ett stort lager och välsorterade utrymmen vill man sätta kunden i första hand. Även de sommarjobbare som funnits på plats under 4-6 veckor försöker man fostra in i en positiv anda med gott kundbemötande.

– Vi märker att kunderna återkommer och är nöjda, det är viktigt för oss att ha bra ordning i butiken och personalen är nyckeln till en god service och framgång, menar Henric som vill ge en eloge till personalen.

Under denna sommar har speciellt trall och tryckt virke varit eftertraktat hos privatkunderna som nu börjar återgå till arbete något. Samtidigt ökar byggarbetarnas efterfrågan och Henric tror att året kommer fortsätta med god försäljning.
– Vi har normalt mycket proffskunder men även konsumentförsäljningen har varit riktigt bra. 

Henric har ett gott tips för den som ska bygga hemma;
– Viktigast är att man köper material med bra kvalitet. Priset är inte alltid viktigast och tänk även på att fråga om råd och service, antingen med oss eller en snickare.

Taggar

Dela