Nyheter

Höga bränslekostnader ej bromskloss för SPF

Nyheter Måndagen den 5 maj ordnade SPF Bor-Rydaholm ett bilrally i det fina vädret. Ett 70-tal resenärer sken i kapp med solen.

SPF Bor-Rydaholm har kört ett bilrally. Färden gick till Ryssby Hotell. Pressbilder

Starten var hos Lisa och Ulf Blomstrand på Eds Herrgård med ett par minuters mellanrum mellan bilarna för att undvika köer vid frågorna utmed vägen. Bilarna slingrade sig fram i den fina vårskrud som naturen nu är klädd i. Vi hann njuta av allt det fina samtidigt som vi stannade till vid de tio kluriga frågorna och skrev ner 1, X eller 2 på en tipskupong.

Allt har en ände, så också detta rally, som slutade vid Ryssby Hotell. När vi kom dit för att äta lunch med fläskfilé fyllde vi hela bottenvåningen och en stor del av trädgården. Det gick inte att förstå att det är skyhöga drivmedelskostnader när 80 ( med arrangörerna) pensionärer åker rally tre mil + dit och hem. Hos oss kan inget hindra SPF:arna att träffas och ha roligt tillsammans -kosta vad det kosta vill! Antalsmässigt slår vi rekord på rekord i vår förening i år….

Så till dagens smarta överraskning när de tio vinsterna delades ut efter att Birgitta Landerholm gett de rätta svaren. De som trodde sig ha flest rätt räknade förstås komma först på prispallen, men bedrog sig direkt, för alla vinsterna lottades ut bland alla tävlande. Trots detta var alla nöjda och belåtna med eftermiddagen.

Innan hemfärden delgavs lite diverse information om framtida aktiviteter och att Bengt Einarsson blivit distriktsordförande i  SPF Jönköpings län, vilket vår förening är stolta som odlat fram denne man till att basa för 9 700 medlemmar. Grupp 1 avtackades för ett välordnat bilrally.

Text: Arvid Andreasson

Taggar

Dela