Nyheter

Hilding avstår att rösta i arenafrågan: ”Kommer vara lojal”

Nyheter Centerpartiets Johan Hildings beslut om att gå emot partilinjen om att ha med den nya fotbollsarenan i budgeten har väckt starka reaktioner. Så starka att han nu kommer avstå från att rösta på kommunfullmäktige den 21 juni.

Arenafrågan kommer avgöras utan Johan Hildings medverkan.

Det som såg klappat och klart ut vändes fullständigt på ända när Johan Hilding (C) valde att gå ifrån partilinjen under kommunstyrelsens möte i förra veckan och skjuta upp byggstarten av arenan.

Det har väckt enormt starka reaktioner runtom i närområdet. Om arenabygget skjuts upp så innebär det att IFK Värnamos dispens för att spela allsvensk fotboll på Finnvedsvallen inte längre gäller och de kommer få hitta en ny hemmaplan. Troligtvis Borås Arena.

IFK Värnamo har varit tydlig med att det inte kommer fungera att driva en elitverksamhet på annan ort.
– Jag kan säga att luften har gått ur i stort sett alla våra sponsorer. Det är ett elitlag de sponsrar och det är avgörande att det är ett elitlag och att det spelar sina matcher i Värnamo, berättade klubbens ordförande Fredrik Lingeskog för oss häromdagen.

Sent under torsdagskvällen skickade Centerpartiet ut ett pressmeddelande där Johan Hilding berättade att han inte kommer delta på kommunfullmäktige den 21 juni. Med andra ord kommer han inte rösta i arenafrågan.


Hela pressmeddelandet nedan:

”Sedan en vecka tillbaka har min hustru och jag fått uppleva hur det är att förlora det trygga. Att vara tvungna att titta ut genom fönstret innan man vågar öppna dörren. Att vara på helspänn varje gång en bil kör förbi gården. Att inte få vara fri och känna sig trygg. Familjen har begränsats och avstått från vardagliga angelägenheter. Det vi har upplevt ska ingen människa behöva uppleva. Vi ska vara glada att vi bor i ett demokratiskt land, men med det har vi också ett ansvar: att visa respekt emot varandra.

Under hela budgetarbetet har kommunens investeringsbudget och därmed också det eventuella arenabygget vägts mot kommunens kärnverksamhet. Detta har vi kommunicerat med de förtroendevalda och övriga medlemmar i Centerpartiet som deltagit i våra dialogmöten. Jag har fått stöd av många medlemmar för att prioritera kärnverksamheten framför en arena just nu, främst beroende på de osäkra ekonomiska tider vi har. Mitt yrkande vid sista kommunstyrelsesammanträdet var baserat på denna vilja bland medlemmarna – att prioritera kärnverksamheten.

Givetvis var jag förberedd på en reaktion från berörda och framför allt på en skarp debatt i juni månads kommunfullmäktige. Jag var dock inte alls förberedd på den storm av hat och respektlösa påhopp på mig och min familj som varit ett faktum sedan mitt yrkande i kommunstyrelsen blev känt. Med anledning av ovanstående har jag nu bestämt mig för att inte delta i juni månads kommunfullmäktigemöte. I min roll som kommunstyrelseledamot kommer jag att vara lojal mot det beslut som kommunfullmäktige fattar den 21 juni. Jag kommer därefter att fortsätta arbeta ansvarsfullt för att alla innevånare ska få den kommunala service som vi förtjänar och verka för att varje generation betalar sina kostnader och att vi inte skjuter skulder till våra barn.

Dagligen arbetar min hustru med värdegrund med sina förskolebarn. Det mest grundläggande är att barnen ska respektera varandra. Värdegrundsarbetet innefattar även hur man är en god kamrat och medmänniska. I förskolan lär sig barnen att de får ha olika åsikter. Att de har rättigheten att få känna sig trygga och att få växa upp och blomstra. I vilken ålder försvinner den värdegrunden?”

Johan Hilding 

Johan Hilding. Arkivbild. Foto: David Alin

Taggar

Dela