Nyheter

Henrik är vår nye medarbetare

Nyheter Från och med i dag är Henrik Skoglund vår nye medarbetare på redaktionen.

Henrik Skoglund. Foto: Martina Ojala

Henrik Skoglund är bosatt i Månsarp tillsammans med sin sambo och deras två barn. Efter att ha studerat på journalistlinjen på Södra Vätterbygdens folkhögskola i Jönköping har han har sedan 2014 arbetat som frilansjournalist.

— Jag har främst varit inriktad på hockey i mitt journalistiska yrkesliv och det har varit fantastiskt kul att få jobba med en sport som även är ett intresse. Innan jag utbildade mig till journalist så jobbade jag på Postnord. Först med att sortera paket, men under de tio sista åren jobbade jag på en kvalitetsavdelning.

Han har parallellt med journalistiken även sålt sportresor.

— Den kombinationen har gjort att jag har fått möjligheten att resa i Europa och göra reportage. 

När pandemin slog till i början av 2020 blev det svårare att försörja sig som resesäljare och frilansjournalist. De senaste åtta månaderna har han haft ett vikariat på P4 Jönköping.

Men nu är det Skillingaryd.nu och Värnamo.nu som gäller. Henrik kommer att vara huvudansvarig för sporten i Vaggeryds och Värnamos kommuner, men han kommer även skriva en del allmänt.

— Jag är supertaggad för detta och ser fram emot att dyka ner i den lokala sporten. Jag har självklart koll på att IFK Värnamo går som tåget just nu och jag har hyfsad kännedom om den lokala hockeyn, men i övrigt är jag som ett blankt blad.

Men helt ovetande om sporten är han ändå inte visar det sig.

— (skratt). Sedan det blev klart att jag ska börja jobba här så har jag googlat mig sönder och samman och plugga på så mycket som möjligt. Men det kommer bli helt annat när jag nu kommer befinna mig i verkligheten.

Henrik Skoglund fortsätter:

— Sedan är jag också rent allmänt intresserad av det lokala: det som kommer närmare invånarna, de som det faktiskt berör. Jag vet inte hur det var förr i tiden, men rent generellt så får jag känslan av att de små samhällena ibland glöms bort i nyhetsrapporteringen.

Taggar