Nyheter

Hemsidesportal för akademikerprojekt lanserad

Nyheter Unga Akademiker (UA) är ett samverkansprojekt mellan näringslivsbolagen i Tranås, Vetlanda och Värnamo. Att bygga en webbportal där matchningen mellan akademiker och företagen kunde ske var det första steget i ett treåriga projekt, som är  finansierat av Region Jönköpings län, Swedbank genom Sparbanksstiftelsen Alfa, Vetlanda kommun, Värnamo kommun och Tranås United AB.

– Visionen med denna webbportal var tydlig, det skulle vara en tilltalande och användarvänlig webbportal för besökaren, oavsett om denna var en akademiker eller ett företag. Arbetet började i att ge UA en egen grafisk profil. En identitet. Vi ville att UA skulle andas av nyfikenhet, ungdomlighet och nytänkande. Ett varumärke som tilltalade och attraherade både akademiker och företag, berättar Rebecca Ewans, projektledare för Unga Akademiker i Vetlanda kommun.

Genom ett tätt samarbete med webbyrån förverkligades den matchningsportal som grundats redan i förstudien till Unga Akademiker sommaren 2021.

– Äntligen har vi en plattform där näringslivet blir synliga för akademiker, som i sin tur får lättare att hitta lämpliga arbetsplatser eller praktikplatser i sin hemkommun hos företag som erbjuder arbetsuppgifter som matchade akademikernas studie- och intresseområden, fortsätter Beatrice Magnusson, projektledare för Unga Akademiker i Tranås kommun.

Webbportalen är unik i riket och finns i skrivande stund enbart i Tranås, Vetlanda och Värnamo. Dessa tre orter är pionjärer för vad som tros bli en plattform som kommer sprida sig till andra kommuner runtom i hela riket.

– Visionen är att Sveriges alla 290 kommuner som finnas med i projektet. Första målet har varit för oss tre samverkanskommunerna att bygga plattformen, det är nu avklarat. Andra målet blir att få näringslivet och akademikerna att hitta till och använda sig av Unga Akademiker. Sprid därför gärna vidare denna webbsida så hjälps vi alla åt att bidra till ökad kompetens i våra kommuner, avslutar Angelica Svensson, projektledare för Unga Akademiker i Värnamo kommun.

Källa: Pressmeddelande från Unga Akademiker

Taggar

Dela