Nyheter

Här är bilmärket som sticker ut

Nyheter "Villa, vovve och Volvo" verkar vara ett vinnande koncept i Sverige. Drygt var femte personbil i hela landet är nämligen en Volvo. Även i Värnamo kommun är Volvo favoriten, men här dyker även Mini upp som ett ovanligt vanligt märke.

Volvo rullar mest i kommunen

5 488 Volvobilar kör runt på kommunens vägar. Det motsvarar 23 procent av alla bilar i kommunen, vilket är en högre andel än riket i stort. Det gör även Volvo till det vanligaste bilmärket i kommunen. Volkswagen, med 3 068 bilar, ligger på andra plats.

Vi är inte ensamma om att välja Volvo. Volvo är den vanligaste bilen i 286 av landets 290 kommuner, och står för en femtedel av landets totala fordonspark. Det är bara i Södertälje, Salems, Nykvarns och Botkyrka kommuner som Volkswagen kan kalla sig kommunens populäraste bil – och då för det mesta med en knapp marginal.

I Jönköping är Sävsjö den mest Volvotäta kommunen (27 procent) – och i hela landet toppas listan av Olofström där 35 procent av kommunbornas bilar är Volvobilar.

Alla kör såklart inte Volvo eller Volkswagen i Värnamo kommun. Sveriges tio vanligaste bilmärken utgör 71 procent av alla bilar i kommunen. 29 procent av alla bilar i kommunen är därmed av något mindre vanliga märken.

Ett märke som det finns ovanligt många bilar av i Värnamo, är Mini. Bilmärket är för Värnamos del rankad som 19:e favoritbil i kommunen. Det går att jämföra med motsvarande rankning i riket, där Mini istället ligger på plats 28.

Uppstickaren Tesla, som tack vare sin Model Y kan stoltsera med förra årets mest sålda bilmodell i Sverige, ligger fortfarande långt efter i fordonsparken som helhet med endast omkring 64 600 bilar i landet. De flesta av dessa kan hittas i storstadsområdena, med en klar dominans i Stockholm där den även tar sig in på topp tio-listan i sex kommuner.

I Värnamo kommun finns 129 registrerade Teslabilar – vilket motsvarar 0,5 procent av alla personbilar i kommunen.

Källa: Newsworthy

Totalt finns det 198 registrerade bilar av märket Mini i Värnamo.

Taggar

Dela


1 reaktion på Här är bilmärket som sticker ut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *