Nyheter

Hånger hembygdsförening har haft årsmöte

Nyheter På måndagen höll Hånger Hembygdsförening sitt årsmöte.

Leif Mygren och Sven-Erik Rylander underhöll på årsmötet.  [1/5]

Det blev ett välbesökt årsmöte i Hånger.  [2/5]

Årsmötet godkände verksamhetsberättalsen  [3/5]

Underhållning.  [4/5]

Att det går att spela musik på en fogsvans fick årsmötesbesökarna bevis för.  [5/5]

Ordföranden Bengt Lindahl hälsade en stor skara intresserade medlemmar välkomna.
Sekreteraren Kerstin Norrestam läste upp verksamhetsberättelse för 2017 och mötet uttalade sitt stöd för denna och de aktiviteter som arrangerats av föreningen under det gångna året.

Sedan redogjorde kassören Ingvar Martinsson för de ekonomiska förhållandena. Diskussionen fortsatte med vad fötreningen kan göra under 2018. Detta år, som är ett jubileumsår, då det är 80 år sedan föreningen bildades.
En livaktig diskussion fortsatte med konkreta förslag som styrelsen fick i uppdrag att diskutera och försöka förverkliga.

Val av styrelse och funktionärer fortsatte med några få justeringar, som vi återkommer till efter att protokollet justerats.

Bengt tackade för förtroendet och avslutade årsmötet varpå det bjöds på smörgåstårta, detta eftersom det var lite av födelsekalas i föreningen.

Efter förtäringen bänkade man sig för att lyssna på de inbjudna underhållarna Leif Nygren, Gunnamo och Sven-Erik Rylander, Lyåsa.

En trevlig underhållning bidrog till att kvällen blev synnerligen lyckad. Båda var dragspelsvirtuoser och mycket trevlig underhållare med sina historier från bygden.
Leif visade dessutom att man kan använda en såg till mer än att såga ved med. På ett mycket finstämt sätt fick han nästan församlingshemmet att vibrera när han hanterade såg och stråke.

Text och Foto: Leif Wahldén

Film på youtube från årsmötet finns här:

Taggar

Dela