Nyheter

Hånger-besök på Slättö Sand

Nyheter Hånger Hembygdsförening har skickat in ett referat från föreningens besök på Slättö sand. Har din föreningen en aktivitet som ni vill dela med er av: Skicka in en kort text och några bilder till: redaktionen@vmo.nu

  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

På tisdagen bjöd hembygdsföreningen på en spännande utflykt till Slättö Sand, ett bevis på att det finns mycket intressant och vackert i vårt närområde. Samåkning skedde som brukligt är och förväntansfulla åkte vi till Slättö där Bo Josefsson mötte upp och hälsade oss välkomna.

Vandringens startade vid den fina rastplatsen och Bo gick igenom vad som hänt sedan tidernas begynnelse och han visade på de mikroskopiska sandkornen, genom att ta en handfull av dem och kast upp i lyften. Lätt som frömjöl hängde de kvar länge innan de landade på marken.

Bergtallen är underbart vacker när den är i lite mindre storlek men även dessa blir vuxna och då ser de nästan groteska ut.
En intressant vandring som gick i bitvis svår terräng men en spännande känsla att allt inunder en bestod av denna finkorniga flygsand.

Som brukligt är avslutades utflykten med en fika på den fina rastplatsen och där fortsatte frågorna kring fenomenet Slättö och dess flygsand och Bo var insatt i det mesta och tyckte det var trevligt att få visa upp trakten och berätta om denna.

Leif Wahldén

Dela