Nyheter

Han kan bli årets entreprenör

Nyheter Mikael Axelsson, styrelseordförande och medgrundare av Garantell, är en av kandidaterna som kan vinna EY Entrepreneur 2022.

Mikael Axelsson, styrelseordförande och medgrundare av Garantell, är en av kandidaterna som kan vinna EY Entrepreneur 2022. Bild: Press

Efter en omfattande nomineringsprocess under hösten är det nu dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year 2022, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. Tio framgångsrika entreprenörer från region öst gör upp om priserna i dagens regionfinal i Jönköping. Mikael Axelsson, styrelseordförande och medgrundare av Värnamoföretaget Garantell, är en av kandidaterna som kan vinna utmärkelsen.

– Kanske är det en klyscha, men för Garantell är det en stor ära att vara med i den här tävlingen. Det känns som ett erkännande för vår resa och syn på digitalisering. Det uppmuntrar oss att anta hållbarhetsutmaningarna som ligger framför oss ännu mer. Och vi har såklart uppnått allt detta tack vare vårt underbara, drivna och trendsättande, multikulturella team, säger Mikael Axelsson i ett pressmeddelande.

De entreprenörer som har chans att vinna och ta en plats i den nationella finalen i Stockholm är:

– Christine Mannerstråle och Ida Jergell, Addpeople, Jönköping
– Conny Ljungqvist, link22 AB, Linköping
– Ivan Martic, IM Vision, Jönköping
– Jeanette Tretten, Econova, Norrköping
– Johan Schelin och Petter Jacobs, JSC it-partner, Nässjö
– Linda Fransson och Anna Sandberg, Gnosjö Automatsvarvning, Gnosjö
– Marie Johnsson, Gängteknik Lego & Metall i Gnosjö AB, Gnosjö
– Mats Nyberg, Nybergs Bil, Jönköping
– Mikael Axelsson, Garantell AB, Värnamo
– Oscar Lundgren, Victor Lundgren, Gustaf Lundgren, Magnus Claesson, TKL Logistics, Jönköping

– Jag ser fram emot en spännande regionfinal och få träffa alla fantastiska entreprenörer. Det är roligt att vi har kvinnliga finalister som representerar två industriföretag i Gnosjö. Det är även kul att vi i år har finalister från flera olika städer i Jönköpings och Östergötlands län även om en övervägande del är från Jönköping. Det blir en tuff uppgift för juryn att utse vinnarna, säger Victoria Freberg, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Öst.

Vinnarna i region Öst utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Eva Schlyter, vd på Ståhl Invest i Norrköping samt David Modig, ägare av Modig Machine Tool AB, Jacob Nilsson, vd på Axjo Plastic AB, Peter Hellgren, vd och ägare av Consid AB, Sara Hillbom, vd på Psykologpartners och Pernilla Ljungbergh, vd på Ny Studio.

Taggar

Dela


Läs mer

Mikael Axelsson kan bli årets entreprenör i Sverige