Nyheter

Han blir ny vd för Bufab

Nyheter Värnamobaserade Bufab får en ny vd.

Arkivbild

Styrelsen i Bufab AB har utsett Erik Lundén till ny vd och koncernchef för Bufab. Erik, som för närvarande är divisionschef för Parts & Services på Sandvik Mining & Rock Solutions i Nederländerna, tillträder den 15 augusti 2022. I samband med detta kommer nuvarande tillförordnad vd och koncernchef, Johan Lindqvist, att tillträda rollen såsom vice vd och vice koncernchef.

– Det är med stor glädje Bufabs styrelse kan presentera Erik Lundén som ny VD och koncernchef för Bufab. Eriks gedigna erfarenhet från ledande befattningar framförallt inom Sandvik i kombination med hans personliga egenskaper och bevisade ledarskapsförmåga samt affärsmässighet när det kommer till att skapa tillväxt lämpar sig väl för Bufabs framtida behov. Vi ser fram emot att utveckla koncernen tillsammans med Erik., säger Bengt Liljedahl, styrelseordförande i Bufab AB.

Erik är född 1981 och har en masterexamen från Handelshögsskolan i Stockholm. Han har under sina åtta år inom Sandvik haft flera ledande befattningar internationellt och innan Sandvik arbetade Erik ett antal år som managementkonsult på Lagerkvist & Partners i Stockholm.

– Jag känner mig väldigt hedrad och glad över att få förtroendet som vd och koncernchef för Bufab. Bufab är ett intressant och fint bolag med stor potential. Jag har följt Bufabs starka utveckling sedan börsintroduktionen 2014 och ser fram emot att tillsammans med koncernledningen och samtliga anställda vidareutveckla Bufab ytterligare i framtiden., säger Erik Lundén.

Fram till dess att Erik Lundén tillträder den 15 augusti 2022 kommer Johan Lindqvist fortsätta i rollen såsom tillförordnad vd och koncernchef för att därefter tillträda rollen som vice vd och vice koncernchef.

Taggar

Dela