Nyheter

Hampus i ropet – och sjunger

Hampus i ropet – och sjunger

Nyheter På fredag den 6 maj släpper Hampus Nessvold från Värnamo en ny singel.

Den heter Harder Faster” och kommer tre dagar före hans 20-årsdag.
– Just nu jobbar jag också med att spela in en radio- och TV-serie för UR/SR, noterar Hampus.
Den har premiär den 19 juni.

– Serien i P3 och ny kanal för ungdomar är en egenproduktion. Hampus har haft idén länge och han vet både av egen andras erfarenhet hur ungdomar har en press av olika slag på sig. Ibland kan det gå så långt som till psykisk ohälsa och man har inte alltid någon att tala med. Det är kanske inte till föräldrar man vill vända sig.

Programserien är för unga så att de kan få hjälp på traven att reda ut sina liv.

Hampus bor numera i Stockholm och är väldigt sällan hemma i Värnamo:
– Men jag följer med vad som händer genom att läsa en enda lokaltidning. Givetvis Värnamo Nu. Det var jättekul och lärorikt att skriva i den för några år sedan, säger Hampus.

Fast han säger att det blir några dagar hemma i Värnamo när en kusin tar studenten.

Vi kan just nu höra honom som programledare i P3’s succéprogram ”22 Kvadrat” som har över miljonen lyssnare varje helg. Hampus har onekligen en röst som berör.

Hans första singel, som släpptes 2015, har streamats snart en kvarts miljon gånger på Spotify.

För ungefär ett år sedan presenterade han sin allra första singel som heter Thinking out Loud, vilken man kan lyssna fritt till på Spotify.

Dessutom är han aktuell med sitt radioprogram 22 Kvadrat som har nominerats till Guldrosen. Det är Eurovisionens stora tv- och radiopris.

Det händer mycket i Hampus liv och fler inspelningar är på G och han ska exempelvis framträda på Berns med flera ställen.

Taggar

Dela