Nyheter

Gripna män nyckelpersoner i kriminella nätverk 

Nyheter Polisens arbete mot kriminella nätverk ger resultat. De tre männen som greps under natten är nyckelpersoner i kriminella nätverk.

Håkan Boberg, lokalpolischef. Arkivfoto

Under tisdagskvällen bevittnade en tjänstgörande polispatrull en pågående narkotikaaffär i centrala Värnamo. Försäljningen ledde fram till en husrannsakan, där tre män påträffas med narkotika, vapen och ammunition. De tre männen sitter nu anhållna misstänkta för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott.

– Vi har under en längre tid arbetat mot att få bort strategiskt viktiga personer från marknaden. I det arbetet ingår insatser mot narkotika, vapen, utpressning och annan typ av brottslighet. För oss är det viktigt att komma åt strategiskt viktiga personer i nätverken och det är där vi är nu, säger lokalpolisområdeschef Håkan Boberg efter nattens insats.

Utredningsarbetet fortgår och inom kort väntas beslut från åklagare. 

– Det lutar åt häktning, eftersom grovt vapenbrott tillhör en av de allvarligaste brottstyperna, säger Håkan Boberg.

Vad betyder den här insatsen för er? 

– För oss är målsättningen att ingen sådan här verksamhet ska kunna bedrivas. För att få komma åt nätverken är det viktigt att komma åt strategiskt viktiga personer och vi är glada över att vi har kommit dit vi är nu.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Gripna män nyckelpersoner i kriminella nätverk 

Blir det fängelse eller en klapp på axeln och ”aja baja” och sedan får de gå. Spännande…..

Kommentarsfunktionen är stängd