Nyheter

Gratis rådgivning om solenergi

Nyheter De som funderar på att installera solceller eller köpa en ny, energismart bil kan nu få gratis rådgivning från kommunen.

Kommunen erbjuder nu gratis rådgivning för de som vill satsa på solenergi.

För tredje året i rad kommer organisationer och företag fördjupad rådgivning av sin kommunala energi- och klimatrådgivning.
Satsningen på gratis energirådgivning kommer att hålla på till hösten 2019.
Kommunens rådgivarna kommer också att göra ett flertal informationsinsatser som exempelvis  att anordna seminarier, studiebesök, studiecirklar och ställa ut på mässor.
Orsaken till satsningen är att öka takten för att nå de energi- och klimatpolitiska målen.

Intresset för solenergi har ökat kraftigt de senaste åren och det finns ett stort behov av opartisk information ute i samhället. Rådgivarna kommer därför att hjälpa villaägare, bostadsrättsföreningar och företag med fördjupad rådgivning hur de bäst går till väga för att installera egna solcellanläggningar.

– Solceller Intresset för solceller har ökat kraftigt under de senaste åren och det finns ett stort behov av opartisk information ute i samhället. Rådgivarna kommer därför att hjälpa villaägare, bostadsrättsföreningar och företag med fördjupad rådgivning hur de bäst går till väga för att installera egna solcellanläggningar.

Arkivfoto

Taggar

Dela