Nyheter

Graffiti på stan

Graffiti på stan

Nyheter Det visade sig vara ett stort intresse för att lära sig måla graffiti bland Värnamoborna.

I lördags hölls nämligen en workshop utanför Cupolen. Intresserade hade möjlighet att på plats lära sig grunderna i graffitimålning.
Evenemanget ingick i familjelördag på Cupolen och leddes av Luis Gonzalez.
Under fyra timmar målades det för fullt längs ett stort plank som var uppsatta ute. Intresset var som nämnts stort, inte minst från allmänheten. Många som passerade kom fram och frågade vad målarna höll på med. Även en del politiker som till vardags sitter i kommunfullmäktige kom för att uppdatera sig om graffitimålningen. Kulturchefen Lars Alkner kom förbi och passade på att informera om att frågan om en ”öppen vägg” för graffitimålning varit uppe till diskussion hos de beslutande. Det var dock innan Lars Alkner tillträdde som kulturchef och några nya löften om en öppen vägg för graffitimålning kunde han inte ge.
Luis Gonzalez som ledde workshopen hade en hel del att lära ut till de intresserade. Han informerade bland annat om den om historien bakom graffiti, om olika stilar, lärde ut hur man gör skisser. Sist men inte minst så lät han de som ville sedan använda sprayburkarna för att gör sina egna konstverk.

Foto: Luis Gonzalez

Dela