Nyheter

Götaströms fordonshistoriska laddar för stor motorshow

Nyheter I morgon blir det muller, två- och fyrhjuliga tunga och lätta fordon, marknad, uppvisning, käpphästhoppning, 20:e Smålandsrundan, Svenne Rubins och en massa andra festligheter när ett stort motorevenemang arrangeras på travbanan i Vaggeryd.

Arkivbild från tidigare Smålandsrunda

Klockan 07 öppnar grindarna för årets Classic Motor som arrangeras av Götaströms fordonshstoriska förening. Två timmar därefter startar det 20:e Smålandsrundan dit det var ett 50-tal anmälda tidigare i veckan. 

Vi fick en pratstund med Christer Malmborg om årets stora händelse: 

– Invigningen, den officiella, är vid 10 och det sker av oss i föreningen tillsammans med redaktionen för Classic Motor. Det kommer en nyhet för året, nämligen ”Motornörd Award” då Douglas Krantz och Sven Billred från Youtubekanalen ”Motornörd” kommer till oss och har med sig Svens otroligt fina bil- och MC byggen. Under våren har de haft en serie där Sven renoverat och bygg om en gammal sidovagnsracer som han hittade under en presenning hos en bekant. Jag fick en idé för några veckor sedan, berättar Christer, att ge dem ett erbjudande. Kom till oss på Götaström Classic Motor så låter vi er köra ett uppvisningsvarv på travbanan. Detta nappade de på och tyckte det var en skojig idé, så de kommer och har även med sig ett pris till det fordon de tycker mest om på träffen – det vill säga Motornörd Award. 

Till traditionsenliga ”Smålandsrundan” har ett 50-tal ekipage anmält sig och rundan startar från grannen i norr, BK Åkeri, där man kommer att ta sig sex mil på små fina asfaltvägar innan målgången är runt lunchtid. 

Ni har engagerat föreningskompisar i kommunen, kan du berätta lite om det?
– Ja, tanken med evenemanget är att det här ska ge ringar på vattnet till andra föreningar i kommunen också. Därför har vi hyrt in funktionärer från travklubben, ponnyklubben och WIK för att hjälpa till med parkeringen, barnaktiviteter och servering. Totalt är vi ungefär hundra funktionärer under dagen, säger Christer Malmborg. 

 

Det var då. December 2019. Pandemin satte stopp för tänkta eventet 2020.

Besökare, vad förväntar ni i antal?
– Väldigt svårt att säga. Förra året kom 3 000 – 4 000 personer under dagen och intresset har inte minskat. Det man hör ”på byn” är att många är intresserade av att besöka oss i morgon, vilket är väldigt roligt. Även de som inte är särskilt bilintresserade som tycker att det kul att det händer saker i kommunen. Många, tror jag, kommer för att se Svenne Rubins som lirar på scenen vid halv två, berättar Christer.

På sociala medier har en karta lagts ut som visar travbanans område och där kan man se att gräsytan i mitten av travbanan kommer att bestå av parkering för finbilar, traktorer, klubbar, mopeder/mc och marknad. På västra sidan är entrén, scen, servering, infotält där sjukvård, Götaströms fordonshistoriska klubb, Classic Motor, Motornörd, Skillingaryds MK och Vaggeryds kommun finns representerade. Ner mot stallarna är det hoppborgar, käpphästhoppning, kiosk, servering och sockervadd.

– Vi hälsar alla välkomna till oss på söndag, avrundar Christer Malmborg som är laddad inför morgondagens stora evenemang.

Fotnot: Skillingaryd.nu:s redaktion kommer att följa motorshowen på plats, välkommen att besöka oss i infotältet.

Taggar

Dela