Nyheter

Gös-SM avgjort

Nyheter Svenska mästarna i gösfiske korades vid Åminne Bruk i sjön Vidöstern. 

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

I lördags samlades 21 startklara team för att göra upp om årets SM-titel i gösfiske. Forserums sfk på plats som Team Zander Brothers tillsammans med sportfiskarna stod för arrangemanget. Swingbaits och Åminne Bruk hade försäljning av beten, kaffe och korv.

Förutsättningarna såg länge ut att bli blåsiga och blöta men de tävlande fick en lugn start på dagen. Gösfisket är väl mer vanligt under sommartid, men flera av Sveriges skickligaste gösfisketeam var på plats ändå för att slåss om titeln. Trots detta så visade det sig vara svårt att fylla fångstkvoten om fem fiskar. Första laget fyllde kvoten efter fem och en halv timme av tävlings åtta timmar. Flera av lagen gav upp i samband med mörkrets intågande. 

– Det blev en väldigt lyckad tillställning och vi vill rikta ett stort tack till alla sponsorer, tävlande, volontärer och Åminne bruk för all hjälp på plats. Tävlingen som hölls var 100 procent C&R och längd dokumenterades genom foto som skickas in i en tävlingsapp. Tävlingens sponsorer Forserums sfk, Jaktia Jönköping, Swingbaits, Grundéns och Sportfiskarna såg till att vi kunde duka upp ett praktfullt prisbord, skriver arrangören i ett mejl till redaktionen. 

Slutresultat:

1) Team Smeab – 291 centimeter
2) Team Finspångarna – 278 centimeter
3) Team Zander Brothers – 243 centimeter
4) Team Pinewood – 227 centimeter
5) Team Värmländska gösattacken – 219 centimeter

Längsta fisk: Team Trosa Fiskeguide /Daiwa 89 centimeter

Taggar

Dela