Nyheter

Godkände utskick av Värnamoguide

Nyheter Kommunstyrelsen gav klartecken till utgivning av årets Värnamoguide.

Kommunstyrelsen gav klartecken till utgivning av årets Värnamoguide. Foto: Värnamo kommun

Destinationsenheten producerar årligen en Värnamoguide i syfte att marknadsföra platsen Värnamo, både gentemot besökare, nyinflyttade och Värnamobor. Guiden innehåller information och tips om att saker att uppleva runtom i kommunen. Alla trendundersökningar visar att svenskarna kommer att semestra mer än någonsin på hemmaplan. Destinationsenheten ser därför möjligheten att nå ut med information lokalt som viktigare än på länge och vill därför nå ut med Värnamoguiden till kommunens alla hushåll.

Ett utskick kan bidra till en större kunskap om platsen Värnamo och en ökad stolthet bland Värnamoborna. Men framförallt att fler stannar kvar på hemmaplan, vilket stöttar besöksnäringen i en svår tid och även kan minska smittspridningen”, skriver destinationsenheten. 

För att finansiera ett utskick till alla hushåll i Värnamo kommun, vill destinationsenheten samarbeta med lokala verksamheter och det lokala näringslivet och erbjuda de som vill en möjlighet att sponsra utskicken. Sponsringen blir en möjlighet för företagen att nå ut med extra information om sin verksamhet, och guiden får utökad information som är relevant för målgruppen. Destinationsenheten avgränsar möjliga sponsorer till verksamheter och företag som har koppling till besöksnäringen. 

Eftersom besöksnäringen har drabbats hårt på grund av pandemin ser destinationsenheten gärna att Värnamo kommun finansierar hälften av kostnaden som utskicket innebär. Guiden Värnamo är under produktion och utskicket till hushållen kommer att ske i maj 2021. 

Kommunstyrelsen beslutade att godkänna utskicket samt att bevilja destinationsenheten ett tillskott på 60 000 kr för att finansiera halva utgivningskostnaden.

– Guiden är omtyckt av kommuninvånarna och turister och den ska finnas tillgänglig på alla infopoints som finns utplacerade i kommunen, säger Hans-Göran Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande. 

Taggar

Dela