Nyheter

Goda betyg för skolan

Nyheter Som Värnamo.nu tidigare har berättat har Värnamo klättrat med 19 placeringar sedan förra året i Lärarförbundets skolrankning. Värnamo kommun hamnar på plats 41 plats av landets 290 kommuner och är därmed rankad näst bäst i länet.

Arkivfoto från Gröndalsskolan

Jämfört med förra året har Värnamo kommun förbättrat sin rankning på bland annat lärarnas sjukfrånvaro och elevernas meritvärde i åk 9.

När det gäller meritvärde i årskurs 9 klättrar Värnamo kommuns elever 50 placeringar från plats 123 till 73.

– Det är ett gott betyg till vår verksamhet där jag tänker att vi har engagerade och professionella pedagoger som erbjuder våra elever en god undervisning, det gör skillnad. Det är också roligt att se att vårt arbetsmiljöarbete ger så positiva resultat, där vi verkligen ligger i topp i hela landet, säger verksamhetschef för grundskolan Helene Kristins.

– Det är mycket glädjande att vårt systematiska arbete för elevers ökade måluppfyllelse ger så goda resultat, säger barn- och utbildningschef Karin Kihlman Thornell.

Värnamo kommun tillhör landets bästa kommuner när det kommer till friska lärare där Värnamo hamnar på plats 10 av 290, samtidigt som kommunens resultat har backat gällande lönen och resurstilldelningen.

– Vi är glada över och är måna om att få behålla en frisk lärarkår samtidigt som vi ser en oro i att vi tappar i jämförelsen med övriga kommuner vad det gäller resurstilldelning och löneläge, säger verksamhetschef för grundskolan Helene Kristins. 

Lärarförbundets ranking, som genomförts sedan 2002, har fokus på kommunernas roll som huvudmän för skolan. Undersökningen bygger på statistik från SCB, Statistiska centralbyrån, och Skolverket, samt på statistik som är gemensamt framtagen av Lärarförbundet och arbetsgivareorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Fotnot; Pressmeddelande från barn- och utbildningsförvaltningen.

Taggar

Dela