Nyheter

Gnosjötjej blev Årets unga ledande kvinna

Nyheter Fem kvinnor från Värnamo hörde till dem som var nominerade till Årets unga ledande kvinna i länet där det var final i kväll.

Sophia Wilhelmsson. Foto: Patrik Svedberg  [1/5]

Amanda Johansson. Foto: Patrik Svedberg  [2/5]

Hanna Linell. Foto: Patrik Svedberg  [3/5]

Amanda Sjögren. Foto: Patrik Svedberg  [4/5]

Amra Sahilovic. Foto: Patrik Svedberg  [5/5]

Helen Truong från Gnosjö vann utmärkelsen. Foto: Patrik Svedberg.

Jönköpings Fältrittklubb tog initiativ till satsningen under 2015. Sedan 2017 projektleder Ridsportsalliansen Jönköping projektet. Alliansen är en sammanslutning av ridklubbar i Jönköpings kommun. Anledningen att ridklubbarna driver projektet är att ridsporten nämligen är bevisat skickliga på att fostra ledare.

Under en prisceremoni på VY Skybar i Jönköping korades vinnaren av högsta pris i utmärkelsen Årets unga ledande kvinna. Helén Truong, gruppledare på Husqvarna, vann högsta pris.

Nedan följer kort om de som var  lokalt nominerade

På denna länk finns alla årets 22 nominerade.

Amanda Johansson

Inköpschef Hordagruppen
Född 1993
Amanda fick jobb som inköpschef innan hon avslutat studierna och hon har förvaltat den möjligheten till att bli en nyckelperson i företaget. Hon brinner för att förbättra processer och logistikflöden och har ett engagemang som inspirerar andra i sin omgivning.

Hanna Linell

Kommunikationsansvarig, Värnamo näringsliv
Född 1983
Hanna har tagit sig an stora projekt för att locka både nya invånare och företag till Värnamo och stöttar även andra i organisationen i kommunikationsfrågor. Hon har tidigare jobbat med lean production och som butikschef, men oavsett bransch leder hon med prestigelöshet och lyhördhet i fokus.

Sophia Vilhelmsson

Vd och ägare, Tellus AB
Född 1995
Sophia är entreprenören som vill förändra människors beteenden och sätta miljö och klimat högre upp på agendan. Hon brinner för ”zero waste”, noll avfall, och vinner över andra genom positiv förstärkning och utan pekpinnar.

Amanda Sjögren

Vice vd, Ditt café/Stigs
Född 1996
Amanda har fyra år efter studentexamen arbetat sig fram till en plats som vice vd på Sveriges största privatägda café. Hon har visat att man med höga ambitioner, stor medmänsklighet och lyhördhet redan i unga år kan bli en skicklig ledare.

Amra Salihovic

Avdelningschef Hållbar utveckling, Gislaveds kommun
Född 1985
Amra har skapat tydliga stukturer för Gislaveds kommuns arbete inom hållbar utveckling och har med sitt stora engagemang flyttat frågorna högre på kommunens agenda. Hon leder med tydliga värderingar och brinner för att skapa attraktionskraft till demokratibranschen.

Pressbilder: Patrik Svedberg

Taggar

Dela