Nyheter

Fullspäckad marknad på lördag – laddar för säker folkfest 

Nyheter Fullbokad marknadsrunda, digital prisutdelning och spännande knallar på plats. En innehållsrik dag väntar för besökarna när Bredaryds marknad arrangeras på lördag.

En fullspäckad marknad väntar Bredarydsborna på lördag. – Vi har ingen scen i år och har därför valt att lägga rundan ett snäpp närmare centrum. Rundan svänger av vid Kyrkvägen och fortsätter ner vid Norregårdsvägen. Det blir en bra runda, hälsar menar Petra Mehtola, sammankallande i marknadskommittén.  [1/2]

Rundan fortsätter sedan nerför Kyrkvägen och ansluter till Norregårdsvägen. – Det blir en bra runda, hälsar menar Petra Mehtola, sammankallande i marknadskommittén.  [2/2]

– Vi är jättetaggade. Ända sedan förra året har önskan varit att genomföra det hela. Marknaden betyder mycket för byn, säger Petra Mehtola, sammankallade i marknadskommittén. 

Årets marknad blir den 38:e i ordningen. Med anledning av den rådande pandemin har fokuset i planeringsarbetet i år legat på knallarna och inte så många fristående aktiviteter. Därför blir årets runda något kortare.

– Vi har ingen scen i år och har därför valt att lägga rundan ett snäpp närmare centrum. Rundan svänger av vid Kyrkvägen och fortsätter ner vid Norregårdsvägen. Mellan knallarna kommer det att vara minst två meters avstånd, i enlighet med rådande föreskrifter. Uppe vid kyrkans parkering kommer Tottes event med sina knasiga cyklar och många av byns föreningar att hålla till. Alla marknadsplatser är i skrivande stund fullbokade och det kommer att bli en bra runda. Ni håller vi tummar och tår för att vädret blir bra och att besökarna kommer, säger Petra Mehtola. 

Årets marknad erbjuder många roliga knallar.

– Bland annat en simulator som man kan köra bil i kommer att finnas på plats. Kerstin Magnusson, som sköter bokningarna, har gjort ett gediget arbete som vi är otroligt glada för, säger Petra Mehtola. 

Sedan 2007 har utmärkelsen ”årets Bredarydsbo” delats ut i samband med marknaden. När den 15:e pristagaren utses sker det i en digital tappning via sociala medier.

– I och med att vi inte har någon scen i år så blir de en digital prisutdelning. Det brukar vara ett stort intresse för utmärkelsen och vi uppskattar alla nomineringar som kommer in, säger Petra Mehtola. 

Bakom marknaden står Bredaryd-Lannas idrottsallians som bildar marknadskommittén, som består av representanter från idrottsföreningarna Bredaryds SOK, Bredaryd-Lanna IK och tre representanter utifrån. Vanligtvis brukar marknaden börja planeras redan i februari månad, men på grund av rådande pandemi inleddes planeringsarbetet på allvar efter de lättade restriktionerna som infördes i juni månad.

– Även om vi kom igång något senare i år, har man hela tiden känt sig trygg tack vare vårt goa gäng som har en fin rutin. Sedan ska vi inte glömma klubbarna som ställer upp och ordnar med personal, städning och eldragning för knallarna. Tack vare deras goda arbete kan vi genomföra det här. Nu är vi laddade inför helgen och förutsätter att de som kommer hit vill vara med göra det hela till en säker folkfest, säger Petra Mehtola och sträcker ut en hand till intresserade.

– Vi i marknadskommittén är ett gott gäng, men skulle gärna vilja bli fler. Är du intresserad, så ta kontakt med oss eller prata med oss under marknaden. Vi är på plats och agerar trivselvärdar hela dagen. Kom fram och säg hej, vettja!

Taggar

Dela