Nyheter

Fullmäktige beslutar om volontärsamordning

Nyheter På kommunfullmäktige avgörs Miljöpartiets motion om volontärsamordning.

Jörgen Skärin (MP)

Den 10 september lämnade Miljöpartiet i Värnamo in en motion om att ta fram en modell för att samordna volontäruppdrag i Värnamo kommun.

”Om man idag vill arbeta som volontär innebär det ofta att man måste vara engagerad i en organisation. Med en volontärverksamhet som hålls samman av kommunen kan den enskilda personen engagera sig i avgränsade och tidsbegränsade uppdrag utan krav på att delta i övriga organisationsuppdrag. Genom frivilligarbete kan bland annat kompetens hos pensionärer, skolungdomar och andra personer utanför arbetsmarknaden tas till vara på ett bra sätt”, skriver Miljöpartiet i sin motion till kommunfullmäktige.

De menar att det idag finns befintliga plattformar att använda sig av för kommuner, men ger även alternativet att skapa en egen plattform för kommunen och deras föreningar på kommunens hemsida.

”Viktigt är att kommunen upplyser och ser volontäruppdrag som ett komplement till sitt uppdrag att ge kommunmedborgarna bra service”, skriver de vidare i sin motion. På torsdag beslutar fullmäktige i ärendet.

Taggar

Dela