Nyheter

Friskapande sportlov på Vandalorum

Nyheter Barn i åldrarna 7–10 år skapade sitt drömrum under torsdagsförmiddagen när Vandalorum bjöd in till skapande sportlov

Sportlovslediga barn inspirerades av Sindres utställning   [1/16]

I formverkstaden har Aldina gjort sitt drömrum  [2/16]

  [3/16]

  [4/16]

Emma gör vardagsrum i drömformat  [5/16]

– Jag har lagt tyg ovanpå mitt vardagsrum för det ska bli finare, säger Emma  [6/16]

På väggarna i verkstaden pryds det av diverse skapade alster i alla möjliga former  [7/16]

  [8/16]

  [9/16]

Fikadags  [10/16]

  [11/16]

  [12/16]

  [13/16]

  [14/16]

Designpedagog Anna tipsar barnen om vad man kan använda i sitt drömrum  [15/16]

Kreativt sportlov   [16/16]

Anna Johansson som är designpedagog på Vandalorum, berättar om det skapande sportlovet: 

– Vi börjar med att titta på Pierre Sindres utställning och hur han hade tänkt rummet och därefter började barnen skapa sina drömrum i miniatyr i vår formverkstad. Vi har material såsom pennor, tyg, kartong, färgade papper, glasspinnar… ja, det finns allt. Det är två timmar totalt under förmiddagen för de yngre barnen och de något äldre sportlovslediga träffar vi i eftermiddag, berättar Anna. 

– Det är väldigt stort intresse bland barnen. Det finns mycket design som kommer från trakten och det skapar intresse. Barnen är friskapande och det är viktigt att barn får uppleva kultur. Drömhuset som skapats i dag får man ta med sig hem, avrundar Anna som är designpedagog. 

När bullar, kakor, saft och frukt intagits säger en av deltagaren; ”– Nu är jag jättefärdig med fikat och vill fortsätta skapa”. Sagt och gjort, barnen följde med Anna till formverkstaden och fortsatte skapa. 

Aldina 7 år bygger sitt rum. 

– Jag har precis fått nytt rum hemma och nu gör jag en kopia av mitt nya rum här, säger Aldina och pekar på säng, tv, skrivbord och stol som har klippts ut och limmats fast i drömrummet. Bredvid Aldina sitter en jämnårig kompis; 

– Jag har ingen tv, men vill ha en i mitt rum, så jag gör en tv här. 

Sjuåriga Emma har gjort ett vardagsrum. På kartongens utsidor finns tyg och fint papper som pryder vardagsrummet. 

– Jag har satt dit tyget för att det ska bli finare. Jag har gjort ett vardagsrum. Det är roligt att vara här, avrundar Emma 7 år och limmar fast en matta i sitt vardagsrum när hon hade skapande sportlov på Vandalorum under torsdagsförmiddagen.

Taggar

Dela