Nyheter

Från Tofthaga till Figy

Nyheter För ett år sedan lämnade Maria Boberg jobb i Värnamo kommun för att börja som rektor på Tofthagaskolan i Skillingaryd men nu byter hon tillbaka.

Maria Boberg

– Jag var egentligen lite tveksam från början men kände att jag ville testa. Det har också varit fantastiskt roligt på Tofthagaskolan, säger Maria.

Hon tycker ändå att det var dags att byta. Framför allt var det förskoledelen som var lite tuff. Friskolan i Tofteryd har inte bara vanlig skola utan även en förskoledel.

– Det var inte roligt att säga upp sig. Helt klart jobbigt då det är en så fin skola och en så fin styrelse.

Maria kände att hon inte hade erfarenhet av förskoledelen och sökte och fick en tjänst på Finnvedens Gymnasium i Värnamo där hon jobbat tidigare. Det är visserligen just nu bara en halvtidstjänst i tyska men det kan nog bli mer längre fram.

På Tofthagaskolan ville man ha kvar Maria och erbjöd att dela rektorstjänsnten så att det skulle bli en ny tjänst för enbart förskolan.
– Jag hade då redan tackat ja till tjänsten i Värnamo, inflikar Maria.

Maria har börjat i Värnamo igen men jobbar fortfarande kvar på Tofthagaskolan i avvaktan på en ny rektor där. Såväl den tjänsten som en för förskolan har utannonserats.
– Vi har fått sökande och ska kalla till intervjuer efter helgerna, säger Gunnar Sandberg som är ordförande i friskoleföreningen.

Jenny Claesson som är ansvarig för förskolan Framtiden i Skillingaryd jobbar till dess att tjänsten är tillsatt även vid Tofthagaskolan. Jenny har nämligen inte en heltidstjänst vid Framtiden.

Maria Boberg säger att hon kommer att sakna Tofthagaskolan men samtidigt ser hon fram emot jobbet på Finnvedens Gymnasium. Maria bor för övrigt i Näsbyholm utanför Värnamo.

Maria är gift med Håkan Boberg som är polischef i Värnamo men han har också ett annat jobb just nu, vid polisen i Jönköping.
– Det är ett vikariat och även han kommer tillbaka till Värnamo, säger Maria.

Taggar

Dela