Nyheter

Från Ockelbo till Hånger – satsning invigd

Nyheter Hånger har blivit ett nytillskott rikare.

Thorbjörn Sporre gräddar pizzor.   [1/7]

Invigningen 30 juni gjordes (i ösregn) för att visa banan och samtidigt ha lite tävlingar för att visa specifikt det stora multihindret.  [2/7]

Banan har köpts in genom stöd från Norhedsstiftelsen.  [3/7]

Balansakt på banan.   [4/7]

Pizzaugnen leverar.   [5/7]

Bild på hinderbanan bakifrån sett.  [6/7]

Väggen, en utmaning.  [7/7]

Invigningen 30 juni gjordes (i ösregn) för att visa banan och samtidigt ha lite tävlingar för att visa specifikt det stora multihindret. Dagen till ära gräddade Thorbjörn Sporre också pizzor.

Sedan många år tillbaka så har det byggts och fixats nere vid terrängbanan i Hånger. En mountainbikebana och vandringsleder i olika svårighetsgrader har byggts och utvecklats genom åren.

– Målet har varit att anpassa MTB-banan så att alla ska kunna använda detta oavsett om man är ungdom eller pensionär. Därav enklare slingor på vissa delar och mer avancerade delar med hopp och dropp på andra. En mindre jump-line gjordes också för ett par år sedan för dom som gillar att hoppa och leka med sin cykel, berättar Fredrik Johansson.

Sista delen som nu gjorts är att anlägga en hinderbana med sju hinder + ett större multihinder med till exempel ringar, rep, nät et cetera.

– Denna har vi placerat i centrum av terrängbanan vid fika och grillplatsen som gör att den vävs in på ett bra sätt i övriga terrängbanan. Denna blev möjlig efter ett bidrag från Norrhedsstiftelsen på 75 000 kronor som vi givetvis är tacksamma för. För att få ut max av dessa pengar beslöt vi att köpa en begagnad hinderbana som vi hittade i Ockelbo. Transport fixades för att få hem den och sedan byggdes den alltså upp på plats i Hånger igen, säger Fredrik Johansson och tillägger:

– I allt detta så har vi även byggt upp en pizzaugn som man kan grädda riktigt goda pizzor i som givetvis är till för alla pizzaälskare,

Taggar

Dela