Nyheter

Från Bellman till magiskt öl – berättarfestival till Värnamo

Nyheter I dag torsdag invigs Ljungby Berättarfestival och på lördag gästar festivalen Värnamo.

Författaren Ester Roxberg berättar om den självbiografiska romanen "Min pappa Ann-Christine". Foto: Pressbild  [1/4]

I stadsbiblioteket berättar Sagobygdens nyutnämnda verksamhetschef Tine Winther Bellmanhistorier för barn. Foto: Pressbild  [2/4]

Ulf Palmenfelt och Tine Winther samtalar om vad barns berättande berättar om barn. Foto: Pressbild  [3/4]

Dagen avslutas i livesalen när folkloristen Tommy Kuusela berättar om ölets ursprung och om folktro knuten till ölbryggning. Foto: Pressbild  [4/4]

– Det känns väldigt roligt att samarbetet med Ljungby Berättarfestival fortsätter, så att även Värnamoborna kan upptäcka en del av allt det fantastiska som festivalen har att erbjuda. I år äger alla föreställningar rum i Gummifabriken i väl tilltagna lokaler så att vi kan följa gällande restriktioner. Det är femte året som festivalen gästspelar i Värnamo och vi har med åren byggt upp en trogen publik även här. Nu hoppas vi att publiken hittar tillbaka efter fjolårets inställda festival och framflyttandet av årets festival till 14 augusti. Vi kan utlova ett minst sagt varierat program, säger Lars Alkner, kulturchef i Värnamo kommun och ansvarig för programmet i Värnamo i ett pressmeddelande.

Lördagens schema inleds vid lunchtid i livesalen i Gummifabriken, där kulturchefen Lars Alkner och författaren Ester Roxberg berättar om den självbiografiska romanen ”Min pappa Ann-Christine”.

Under eftermiddagen, i stadsbiblioteket , berättar Sagobygdens nyutnämnda verksamhetschef Tine Winther Bellmanhistorier för barn och hoppas att barnen vill dela med sig av sina bästa berättelser.

Dagen fortsätter sedan i livesalen med ett samtal mellan Ulf Palmenfelt och Tine Winther om om trafikskadade tomater, grodor med talfel och en Bellman: vad berättar barns berättande om barn?

Dagen avslutas i livesalen när folkloristen Tommy Kuusela berättar om ölets ursprung och om folktro knuten till ölbryggning.

Taggar

Dela