Nyheter

Fråga om sommarpass till sommarlovsaktiviteter

Nyheter Socialdemokraterna i Värnamo har inför kommunfullmäktige i februari gjort en interpellation som handlar om barns möjligheter att delta i olika aktiviteter under sommarlovet.

Varje sommar delas ett sommarpass ut till barn i grundskolan.

Eftersom aktiviteterna ligger på olika platser i kommunen behöver barnen resa mellan orterna för att kunna utnyttja och ha användning för sommarpasset.

Fråga: Kommer barnen, i år, att kunna få fria resor med Länstrafiken till och från dessa aktiviteter? I ett sommarpass ingår fri tillgång till ett antal olika aktiviteter som till exempelminigolf i Folkets Park och bad på Forshedabadet.

Vi tycker det är alldeles utmärkt att barn i grundskolan kan få göra dessa aktiviteter kostnadsfritt under sommarlovet. Vi vet också att det är uppskattat.

Men, som vi tidigare talat om här i kommunfullmäktige, blir det en diskriminering av barn som bor i annan ort och inte har föräldrar vilka kan skjutsa fram och tillbaka.

Att ha fria resor med ordinarie linjetrafik till och från aktiviteterna skulle underlätta för dessa barn. För alla barn. Det ökar tillgängligheten och är en angelägen integrerande landsbygdsfråga.”

Anetter Myrvold och Ulla Gradeen, Socialdemokraterna Värnamo

Taggar

Dela