Nyheter

Fortnite mest populärt vid lan

Fortnite mest populärt vid lan

Nyheter Under ett par dagar har 331 Wernamo‎ ”Spelhäng” i Glashuet på Sveavägen i Värnamo och störst intresse verkar det vara för spelet Fortnite.

  [1/10]

Från vänster i övre raden Jakob Andersson och Isak Andersson samt i nedre raden Robin Ylidrim och Adam Uddeström.  [2/10]

Lorenzo Gonzales  [3/10]

Luis Gonzales är en av ledarna  [4/10]

  [5/10]

Emelie Lindoff och Alma Gonzales  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

Viktor Bäck, Lukas Bäck Luis Gonzalez och Aki Lindroos.  [9/10]

Aston Gonzales  [10/10]

Det finns delar av Fortnite som kostar för användaren men inte det som används vid detta lan. Spelhäng med 331 är nämligen kostnadsfritt och ungdomarna har möjlighet att låna datorer och konsoler. Den som vill får ha med din egen dator eller konsol med skärm om man vill.

Kiosk finns om man blir sugen på något gott.

Luis Gonzales är ledare men har även medhjälpare.

– Vi har ansökt om bidrag för det här projektet via Sverok. Projektet syftar till ökad digitalinkludering. Vi menar att många inte har till möjlighet att spela på dyra datorer eller konsoler, därför vill låta fler få prova på. Framför allt för att man ska kunna prata om spelen som alla andra pratar om i skolan på rasten eller vid fikabordet på jobbet. Detta ser vi som digital inkludering, säger Luis.

Han berättar att man legat lågt med verksamhet i föreningen ett tag, men nu är man jättetaggade på att komma igång med verksamheten igen.
– Flera medlemmar har puschat för att vi göra saker, viket är jättekul.

– I dag har vi haft fullt hus i stort sen vi öppnade så vi märker tydligt att behovet finns och att vi fyller ett viktigt syfte. Att informera och prata med föräldrarna kring spelvanor har vi lagt mycket fokus på i projektet.

Projektet göras av 331Wernamos spelsketion; 331Gamers.

Foto: Jim Carlsson

Detta är Fortnite

Fortnite är ett onlinespel som släpptes 2017 och utvecklats av Epic Games. Spelet finns i olika spellägen: Fortnite: Save the World som är ett co-op-överlevnadsspel, och Fortnite Battle Royale som är ett gratis flerspelarspel med Battle Royale-inspirerat tema där upp till 100 spelare möter varandra.
Källa: Wikipedia

Taggar

Dela