Nyheter

Förslaget: Slutar med personalbilar

Nyheter Ett svagt intresse får kommunstyrelsen att agera. – Vi tittar på nya förmåner till personalen, säger kommunalrådet Tobias Pettersson (M).

Ett svagt intresse får kommunstyrelsen i Värnamo kommun att agera. Bild: David Alin

Kommunfullmäktige beslutade den 28 februari 2013 att erbjuda personalbil till tillsvidareanställda medarbetare. Som mest har det samtidigt funnits avtal om tolv bilar, detta under 2017 och 2018. I dag har tre medarbetare personalbil och det sista avtalet löper ut den 31 januari 2026.

När Värnamo kommun tog beslutet om personalbil var motivet att bidra till minskat koldioxidutsläpp genom att erbjuda miljöbilar som personalbil. Det fanns också motiv gällande en attraktiv arbetsgivare. Sedan beslutet fattades har förutsättningarna förändrats. Det finns en privat marknad som är mer flexibel, bland annat genom möjligheten till privatleasing. Mot den bakgrunden samt det svaga intresset från medarbetarna  föreslog kommunledningsförvaltningen att inget nytt avtal kommer att upphandlas och att inga nya avtal med medarbetare tecknas. Kommunstyrelsen gick på förvaltningens linje och har föreslagit att kommunfullmäktige beslutar att kommunens upprättade riktlinje om personalbil slutar att gälla när det sista avtalet löper ut, den sista januari 2026.

– Tre av våra nästan 2 800 medarbetare har det och de kommer att få fortsätta använda det tills deras avtal går, men vi kommer inte tillåta nya sådana avtal. Vi jobbar just nu med med en helhetsbild med flera delar kopplade till nya förmåner för personalen, därav att vi i alliansen har avsatt en miljon kronor ytterligare i budget för 2025 för personalfrämjande åtgärder, men där är i det arbetet också fokus på att få ner sjukskrivningstalen, säger kommunstyrelsens ordförande Tobias Pettersson (M).

Taggar

Dela


2 reaktioner på Förslaget: Slutar med personalbilar

Rikta in er på rätt sak!!!

* Se till att det finns bra och ordentliga chefer.
De som finns idag är ju under all kritik.
Den chefen/cheferna ni har köpt ut, tänk att höja friskvården med dessa pengar.

* Få ner sjukskrivningsantalet, man kan ju börja med att öka friskvårdsbidraget. 1000 kronor är ju ett skämt. Staten har ju 4000 kronor och räcker till ett års gymkort.
Att erbjuda personalbil främjar väl inte hälsan🤔.
Och åter igen, in med bra chefer som ser sina medarbetare, som jobbar med medarbetarna också. Där får vi ner sjukskrivningsantalet.

Ni chefer vill ju bara att medarbetarna ska få det sämre. Dåliga arbetstider varannan helg, och nu står hälsoschemat (sjukskrivningsschemat) och knacka på dörren.

Många av Värnamo kommuns enhetschefer/chefer är riktigt dåliga, skäms med er!
Och skäms på er som anställer dessa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *