Nyheter

Förslaget: Arenabygge och skolombyggnad skjuts på framtiden

Nyheter Bygget av den nya fotbollsarenan och ombyggnaden av Finnvedens gymnasium skjuts framåt ett år i tiden. Det konstateras i teknik- och fritidsnämndens reviderade förslag till investeringsbudget och investeringsplan.

Bygget av den nya fotbollsarenan och ombyggnaden av Finnvedens gymnasium skjuts framåt ett år i tiden. Det konstateras i teknik- och fritidsnämndens reviderade förslag till investeringsbudget och investeringsplan. Bild:

Kommunfullmäktige beslutade på budgetfullmäktige den 19 juni 2024 att ge samtliga nämnder i uppdrag att vid eventuellt behov av omprioriteringar återkomma med förslag om omfördelning av pengar inom beslutad totalbudgetram per år och nämnd.

Teknik- och fritidsförvaltningen har arbetat fram en revidering av investeringsbudgeten. En revidering som teknik- och fritidsnämnden ställde sig bakom på sitt senaste möte och som nu har överlämnats till kommunstyrelsen för kännedom.

Förutom några smärre justeringar är förändringarna följande:

∗ Byggnationen av den nya fotbollsarenan i Värnamo bedöms påbörjas 2026. Detta med tanke på att detaljplanen måste vara antagen och gällande innan upphandling påbörjas.

∗ De flesta pengar som ligger tillgängliga för användning 2024 föreslås ombudgeteras till 2026.

∗ Produktionsstarten av den genomgripande ombyggnationen av Finnvedens gymnasium senareläggs ett år.

∗ Projektet ”ledningsförnyelse” med en budget på cirka tio miljoner kronor, tidigareläggs till 2025 för balans i produktionen.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Förslaget: Arenabygge och skolombyggnad skjuts på framtiden

Bygg viadukten någon gång, det är det viktigaste. Värnamo kommun kallar sig miljömedvetande? Som det är nu om du ska ner till centrum så får du köra med bil runt halva staden. Hur kan det vara miljötänk? Öppna upp järnvägsövergångarna ni har stängt så att man får ett flöde i biltrafiken. Lägga 10 miljoner till kommunens produktion är ju rent löjeväckande. Behöver ni höja era löner ännu mer?

För 30-40 år sedan fanns det fler järnvägsövergångar, Klevaliden och Sågareliden samt att flera små bussar regelbundet trafikerade Mosslegatan bland annat så man kunde åka med dem.
Nu har man stängt av övergångarna, dragit in på bussturerna och gjort det så krångligt som möjligt att ta sig fram med bil. Alla blir gamla och orkar ej gå kilometer med det de har handlat. Dessutom sparar man in på äldrevård. När politiker inte förmår skapa omsorg och trafikflöden som fungerar längre så är det väldigt oroande.

Märkligt att de aldrig gör något åt viadukten. Total inkompetens och ovilja till att skapa en bättre infrastruktur i staden.

/Irriterad

För din information:
Det pågår att arbete med plan för trafik där centrumförbindelse ingår.

Vad säger och anser Svenska Fotbollförbundet om detta?

Om IFK hänger kvar i högsta serien är ju kravet på arena redan ställt med sista datum för kravens verkställande.

Om ingen dispens ges för fortsatt spel på vallen, måste alla hemmamatcher då spelas på andra arenor?

Kommentarsfunktionen är stängd