Nyheter

Företagsgrupp förvärvar containerfirma

Nyheter Företagsgruppen GLS Industries växer ytterligare genom nyförvärv. Företaget Binge Container har i dagarna blivit en del av företagsgruppen.

  [1/3]

  [2/3]

  [3/3]

– Redan för fem år sedan såg jag Binges smarta lösning med bottentömmande containrar och blev genast mycket intresserad. Genom att vi nu förvärvat Binge så kan vi tillföra muskler och resurser för expansion. Det innebär att grundaren Bo Lörgård kan fokusera helt på försäljning och produktutveckling. Det finns en jättepotential för tillväxt, säger Jens Petersson ägare och VD av GLS Industries.

– Vi har arbetat fram en utmanande men realistisk tillväxtplan som omfattar såväl Skandinavien som Europa.

Den bottentömmande containern effektiviserar hantering av industriavfall. Idén fick Bo Lörgård för 30 år sedan när han var anställd på Duni i Halmstad och jobbade med logistiklösningar. Containern har distribuerats under olika varumärken genom åren men säljs nu under varumärket Binge.

– Det finns flera påtagliga fördelar med Binge, säger Bo Lörgård. Den rymmer nästan dubbelt så mycket på samma yta som en tippcontainer. Det innebär mindre truckkörning och högre säkerhet då truckföraren tömmer containern inifrån trucken. Tömningen av containern blir både enklare och snabbare.

– Vi har jobbat mycket med kvalitetsförbättringar som genererar lång livslängd för containern. Jag kan inte se att det finns någon konkurrent på marknaden som matchar oss, varken gällande ekonomiska fördelar eller kvalitet, fastslår Bo Lörgård.

Binge Container har en egen produktionslinje i Halmstad med laserskärning, kantpress, och pulverlackering av containers. Nu flyttas produktionen till Ljungby och GLS Industries produktionsenhet GLS Henjo.

– Med GLS moderna och automatiserade produktion i Ljungby kommer vi nu ytterligare effektivisera tillverkningen och gå från timmar i tillverkningstid per container till minuter, säger Bo Lörgård.

GLS Industries är en koncern inom plåtbearbetning som i år beräknas omsätta 270 Mkr. Produktionsenheterna finns i Gnosjö, Ljungby och Värnamo.

Källa: Pressmeddelande från GLS Industries

Taggar

Dela