Nyheter

Föreslår höjda avgifter för att hyra anläggningar

Nyheter Teknik- och fritidsnämnden föreslår en höjning av taxorna för att få hyra kommunens idrottsanläggningar.

Teknik- och fritidsnämnden föreslår en höjning av taxorna för att få hyra kommunens idrottsanläggningar. Bilder: David Alin/Riksbanken

Det handlar om en höjning med två procent och tanken är att höjningen träder i kraft från och med den 1 juli nästa år.

– Vi följer den indexupphöjning som vi har begärt. Samtidigt genomförs några justeringar i de nya taxorna, säger teknik- och fritidsnämndens ordförande Gottlieb Granberg (M).

Vad är det då för ändringar som föreslås?

Jo, under våren 2025 står den nya sporthallen på Västhorja klar. Den kommer att likställas med priset på A-hallen på Tinas Ö och Östbohallen, men den går inte att boka utan diskussion med fritidsavdelningen.

Uthyrningen av Borgenstugan har delats upp på timtaxa för att öka attraktiviteten att hyra den. Samtidigt införs en avgift för intern bokning i kommunen för att stimulera kommunala verksamheter att använda stugan.

Logiuthyrning (vid exempelvis cuper eller läger kan föreningar hyra lokal för övernattning) har fått ett minimitak på 20 personer, det vill säga att föreningen betalar för minst 20 personer även om faktiskt antal understiger det. Anledningen är att hanteringen är omfattande och det behöver komma upp i ett visst antal för att det ska vara ekonomiskt försvarbart, menar teknik- och fritidsförvaltningen.

Avgiften för uthyrning av mobil musikanläggning har sänkts för att öka attraktiviteten.

Kombinationsrabatt har införts för den som hyr flera objekt samma tillfälle, till exempel en förening som hyr Park Arena för match och samtidigt vill hyra cafédelen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *