Nyheter

Föreslår försäljning av Bredastensmark

Nyheter Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna ett köpekontrakt med Nivika Bredasten AB om ett större markköp på Bredasten 3.

Nivika Bredasten AB vill köpa en cirka 40 000 kvadratmeter stor tomt på Bredastens senaste etapp till en kostnad på 11,2 miljoner kronor.

Värnamo kommun har tecknat ett köpekontrakt med Nivika Bredasten AB avseende försäljning av del av tomten Nöbbele 7:2 inom kvarteret Hematiten på Bredastens verksamhetsområde i Värnamo stad. Fastigheten som försäljs är cirka 40 000 kvadratmeter stor och är belägen inom Bredastens tredje etapp.

Köpeskillingen ligger på 11,2 miljoner kronor och anläggningsavgiften för utförda terrasseringsarbeten ligger på 4 miljoner kronor. I samband med kontraktets undertecknande hanteras en handpenning om 10 procent av köpeskillingen. Överlåtelsen fullbordas samt resterande köpeskilling och anläggningsavgift för genomförda terrasseringsarbeten erläggs av köparen då grundläggningsarbeten för planerad verksamhetslokal har påbörjats. Ett arbete som ska vara påbörjat senast två år efter avtalets godkännande, annars återgår överlåtelsen till kommunen.

Kommunstyrelsen  beslutade på sitt senaste sammanträde att föreslå kommunfullmäktiges ledamöter besluta att godkänna det upprättade köpekontraktet. Vad har då bostadsbolaget för planer för den 40 000 kvadratmeter stora tomten? Vi ställde frågan till Nivika.

– Tyvärr kan jag inte säga nåt om det ännu då projektet fortfarande är konfidentiellt, säger Rasmus Olsson på Nivika Fastigheter AB.

Vi får med andra ord en god anledning att återvända i frågan framöver.

Taggar

Dela