Nyheter

Folket Park på agendan: ”Fy skäms!”

Nyheter Folkets Park kom på tal under kommunfullmäktige. – Varför ser man inte till att sköta underhållet och ge Värnamoborna möjligheten att få uppleva det en park kan ge? undrar Britt-Marie Sellén Nilsson (S).

Folkets Park kom på tal under kommunfullmäktige.

Britt-Marie Sellén Nilsson (S) pratade sig varm för Folkets Parks betydelse för Värnamo och ifrågasatte kommunens agerande i frågan.

– I Värnamo kommun har vi lyckan att ha en folkets park mitt i staden, med en aktiv styrelse som vill bedriva verksamheten och som vill hitta på bra aktiviter för oss som bor i den här kommunen. Området som parken ligger i har fått mycket nytt, med en ny sporthall på ena sidan och en ny grundskola på den andra och i mitten ligger en otroligt nedgången park. Kommunen äger parken med dess byggnader men vägrar att underhålla byggnaderna. Man kan bara undra varför, säger hon och fortsätter:

– I dessa byggnader skulle man kunna göra väldigt mycket för Värnamoborna. Parken drivs av en stiftelse som lägger ner en massa obetald tid för att få parken att fungera och de som bor ovanför viadukten behöver dessutom ett aktivitetsområde i sitt närområde som en multiarena, som vi föreslår kan placeras i Folkets Parks närhet och som vi socialdemokrater öronmärker 3,1 miljoner till i vår budget.

– Vet ni om att Värnamo kommun har ägt Folkets Park sedan 1978? Det är rätt lång tid, men jag tror inte att man har spenderat många kronor på underhåll sedan dess och det är en skam för den här kommunen! I parken finns byggnader som är bevaransvärda, bland annat teaterladan men även dansrotundan, men man låter bli att underhålla dem och då blir det rivningsobjekt till slut. Fy Värnamo kommun och fy Alliansen för en så elak och kall strategi! Varför ser man inte till att sköta underhållet och ge Värnamoborna möjligheten att få uppleva det en park kan ge?

Teknik- och fritidsnämndens ordförande Gottlieb Granberg (M) gick upp för att tillrättavisa Britt-Marie Sellén Nilsson.

– Folkets Park-stiftelsen får 350 000 kronor om året för att bedriva sin verksamhet. De får använda en plats och de får använda husen. Där finns inga pengar avsatta för kommunen för att underhålla dem. Man har gjort lite med de pengar man har men det ju blir väldigt ringa och det ska man ha med sig och vi sitter ner i dialog där man måste ta med hur vi ska fortsätta nu när vi håller på att rätta till i det här området. Vi måste lösa det på något vis, det är en aktiv styrelse nu på ett helt annat sätt än tidigare, det håller jag med om. De måste få upp verksamheten så att de även kan betala hyra så att vi kan underhålla dem, annars blir de rivningsfärdiga. ”Fy skäms på kommunen” vet jag inte om det är.

Anders Jansson (S) ställde sig frågan till hanteringen av Folkets Park.

– Jag tycker att det är konstigt att man från kommunens sida inte har gjort någonting i parken på 40 år. Den är nästan 120 år gammal, det är en fin oas i Gröndalsområdet och nu har vi en styrelse som arbetar aktivt och som har fått medel för att renovera golfbanorna så att kan få en liten inkomst i alla fall. Sedan är det också märkligt att gång efter annan kommer tekniska förvaltningen upp till parken. Sist hämtade de armaturer från friluftsteatern, de bara plockade ner dem och stack. Är det fråga om smygrivning eller? Det kan man ju undra. Socialdemokraterna har i alla lagt en delbudget på 12,5 miljoner för att rusta upp däruppe och Alliansen noll kronor, men efter en extra läsgenomgång i Alliansens budget så hittar jag sex miljoner till grönytor. Då föreslår jag att man börjar med gräsytan på rotundans tak.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Folket Park på agendan: ”Fy skäms!”

Detsamma kan man fråga sig om Värnamo i sin helhet vad det gäller naturnära områden. Ringt ett par gånger angående omärkta promenadvägar vid Borgen. Ringt angående det mycket slarviga utförandet av städning vid Osudden. Aldrig fått återkoppling och inte har det blivit bättre de snart 3 år jag bott åter i stan.

Att Folkets Park ej underhålls beror på att de borgerliga partierna har ett orubbligt förakt mot arbetarrörelsen som pågått i Värnamo kommun sedan 70-talet. Detta är den enda anledningen.

Jag gillar inte sossar. men i detta fall har de rätt.
Här finns en fin nöjes/fritidspark som har varit och säkerligen kan vara till glädje för kommuninvånarna i framtiden. Men då måste den givetvis underhållas. 3,1 miljoner som S avsatt i sin budget är en spott i havet jämfört med alla de miljoner kommunen avsatt till Finnvedsvallen för att inte tala om den planerade arenan för 260 miljoner.

Kommunen verkar ju inte ha alla hönsen hemma i hjärnan och dDå händer det ju inget.

Jag håller med! ja fy skäms åt Värnamo kommun som totalt har nonchalerat Folkets Park och låtit den förfalla. Jag förstår inte Värnamo kommun för era märkliga prioriteringar. Jag hittar ingen röd tråd när med nya byggnader på varje sida av Folkets Park. Men har ögonbindel när det gäller att renovera parken. Var är problemet och hur tänker ni? Jag är uppvuxen i Värnamo och minns hur fint det var i Folkets Park på 70–80-talet. Jag tycker verkligen att ni borde tänka om och göra rätt och inte låta denna fina park förfalla.

Korruption. Det gäller om Värnamo kommun. Fixa jobb till sina släktingar.

Kommentarsfunktionen är stängd