Nyheter

Följer Mjällby i ur och skur – första gången i Värnamo

Nyheter Att det spelades allsvensk fotboll på Finnvedsvallen under gårdagen var inget som märktes av på stan timmarna innan match när Värnamo.nu gav sig ut för att fånga den tänkta feststämningen.

Mattias och Petra Möllerstedt flankerade av döttrarna Alva och Ebba. Foto: Henrik Skoglund

Överraskande bra inledning på allsvenskan. Söndag och kanonväder. Mjällby är ingen klubb som gjort sig känd för att ha med si många supportrar på sina bortamatcher. Men av ovan nämnda anledningar så tänkte redaktionen ändå att de centrala delarna av Värnamo skulle färgas med gulsvart timmarna innan match.

Klockan 14.30 gav vi oss ut och förutom några söndagsflanörer så var det relativt folktomt i centrum. Men lyckligtvis strosar ett sällskap med gula färg rakt i famnen på oss. Familjen Möllerstedt, som bor i Kristianstadstrakten, men som är hängivna supportrar till Mjällby.
– Det är mitt fel, säger pappa Mattias och fortsätter:
– Jag är från Mjällby från början, så har resten av familjen börjat hålla på dom också.

Vi trodde att det skulle vara mer Mjällbyfans på stan?
– Det kommer fler senare. Vi åkte upp tidigare för att dottern fyller år. Så vi har varit och käkat på en trevlig restaurang.

Familjen är trogna fans till sitt Mjällby.
– Vi ser alla hemmamatcher och vi brukar åka på många borta. Men vi har aldrig varit i Värnamo. Så det passade bra nu, säger Mattias Möllerstedt.

Utsänd reporter traskade vidare för att finna mer supportrar som gjort det till en heldag att besöka Värnamo. Men utan att hitta några. Förutom Jimmie Åkesson som passade på att svänga förbi Värnamo och kolla sitt älskade Mjällby.

På Finnvedsvallen var bortaläktaren välpackad och Mjällbys supportrar överglänste hemmaklacken volymmässigt med råge.

De flesta fansen åkte direkt till Finnvedsvallen. Foto: Henrik Skoglund

Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela