Nyheter

Flera stölder ur parkerade bilar

Nyheter Vid rastplatser och utflyktsmål har det ur parkerade bilar och husvagnar rapporterats flera stölder och försök till stöld. Nu uppmanar polisen till att inte lämna packning synligt när utflyktsmålet besöks

Arkivfoto från en rastplats

Under helgen som varit har det rapporterats stölder och försök till stölder ur husbilar, husvagnar och bilar som har varit parkerade vid rastplatser och utflyktsmål längs med E4:an både i Östergötlands- och Jönköpings län. Fyra stölder har skett i Röttle by utanför Gränna men även Brahehus, Skillingaryd, Mantorp, Mjölby, Ödeshög och Taberg är drabbade orter.

Tjuvarna har helt enkelt tagit vad man kommit över i fordonen, allt från datorer, necessärer eller resväskor med kläder.

Polisen känner igen den här typen av brottslighet från förra sommaren och vill nu uppmana resenärer att inte lämna packning eller värdesaker synligt i parkerade bilarna. Det har i några fall gjorts iakttagelser men i nuläget finns ingen misstänkt för stölderna. Polisen tar tacksamt emot tips via 114 14, vid pågående bort ringer man 112.

Källa; Polisen

Taggar

Dela