Nyheter

Flera bedrägerier i Värnamo

Värnamo.nu

Nyheter Flera personer i Värnamo har de senaste dagarna drabbats av bland annat kontokortsbedrägeri.

Några av dagens polisnotiser;

Bestulen på reg-skyltar som användes för tjuvtankning. En Värnamokvinna i 60-årsåldern hade i går sin bil uppställd utanför Citygross. Hon fick senare under dagen veta att någon ringt från en bensinmack där denna bils registreringsskyltar fanns på bilen hos en tjuvtankare. Utan att kvinnan märkt det hade någon stulit registreringsskyltarna på bilen och placerat dem på den bil som användes för tjuvtankningen.
Blev lurad på datorköp. En Värnamoman på drygt 50 år köpte och betalade 2 316 kronor för en dator av en säljare på Tradera. Någon dator har dock inte kommit och nu är en polisanmälan om bedrägeri upprättad.
Förlorade 4 000 kronor. En 30-årig Värnamoman tog i går kväll torsdag vid 19-tiden ut 4 000 kronor från en bankomat vid Swedbank. Han fick samtidigt ett telefonsamtal och glömde att ta pengarna. Någon annan var då tjuvaktig och mannen misstänker att det kan ha varit en kvinna som stod i närheten.
Förlorade 4 700 kronor. En man på knappt 70 år från Värnamo handlade på en byggfirma i stan och han glömde då sitt kontokort. Den som tog kortet passade strax efter på att ta ut ut först 700 kronor och därefter 4 000 kronor från mannens konto.

Dela