Nyheter

Fler utbildningar beviljade för Campus

Fler utbildningar beviljade för Campus

Nyheter Det blev inte jackpott. Men bra nära. Campus i Värnamo fick igenom tre av fyra ansökningar om kommande utbildningar.

Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH gav klartecken och förlängning av utbildningarna till Fastighetsingenjörer och utbildningen för webbutvecklare. Dessutom gav MYH grönt ljus till en ny utbildning i Värnamo, utbildning till Integrationspedagog.

Sämre gick det med ansökan om att få utbilda Stödpedagoger. Där blev det avslag från myndigheten.’

Men på Campus är det glada miner ändå. De beviljade tillstånden betyder att Campus kan fortsätta att expandera.

Niclas Stensson är marknadsansvarig på Campus och har författat ansökningarna. Han berättar att de nu kan göra två intag per år till de beviljade utbildningarna.

Två klasser har 20 elever och den tredje och nya utbildningen har 25 elever.

– Vi kommer dessutom att expandera till hösten när det gäller lokalerna. Elevmatsalen och teknikavdelningen försvinner och ersätts med andra lokaler i den nya delen av Gummifabriken. Det betyder att fler lokaler här på Campus frigörs till utbildning, berättar Stensson.

Sammanlagt har nu Campus 18 fast anställda lärare. Utöver detta medverkar ett större antal konsulter.

Tillsammans ska de nu utbilda 250 elever på Campus plus ett 50-tal som studerar på distans.

Stensson avslöjar att det är flera utbildningar på gång till Campus i Värnamo. Men inga ansökningar till dessa är inskickade ännu.
– Vi vill kunna anställa rätt personal och vara helt säkra på att utbildningarna leder till arbete innan vi skickar in ansökan, säger Niclas Stensson.

– Vi har fler utbildningar på gång, men vi vill vara helt säkra på att utbildningarna lede till jobb, innan vi skickjar in ansökningarna, berättar Niclas Stensson som är marknadsansvarig på Campus.

Taggar

Dela