Nyheter

Fina resultat på Nordiska Mästerskapen

Nyheter I helgen har det arrangerats stora hundtävlingar i Värnamo

Karin Falk genomförde en mycket bra tävling tillsammans med sin hund "Gick".  [1/7]

Karin Falks hund "Gick", gjorde en mycket bra insats vid lördagens deltävling i Rapport.  [2/7]

Värnamo Brukshundklubb arrangerade Nordiska mästerskap i helgen.  [3/7]

Finska fans.  [4/7]

Under lördagen bjöds publik och tävlande på ett blåsigt men vackert väder.  [5/7]

Lunchdags.  [6/7]

Publiken.  [7/7]

Festligheterna kring helgens hundtävling började redan på fredagens eftermiddag. Då hölls en hundparad i centrala Värnamo. På Flanaden blev det bland annat invigningstal av kommunalrådet Hans-Göran Johansson.

Sistnämnde är vanligtvis en mycket bra talare. Men i fredags blev hans tal en aning hackigt. Anledningen var att han endast några minuter innan han skulle hålla öppningstalet fick han nämligen veta att talet skulle hållas på engelska. En inte allt för enkelt uppgift, att översätta ett tal bara minuten innan det skulle hållas.

Det fanns egentligen bara en sak som förtog lite av stämningen vid NM-tävlingarna i Värnamo. Det norska laget fick stanna hemma och kunde inte vara med och tävla. Orsaken är utbrottet av den dödliga hundsjukdomen som florerar i Norge. I nuläget har fler än 30 hundar har dött senaste tiden. Trots intensiva efterforskningar har man ännu inte kommit på vad som orsakat dödsfallen. Därför valde det norska förbundet att hålla det norska laget hemma.

Nordiska Mästerskapen i Bruks & IGP blev annars en fin framgång för Sverige. Men också för arrangörsklubben i Värnamo. Föreningens ordförande, Karin Falk var nämligen en av de tävlande. Hon och hunden ”Gick” tävlade mycket framgångsrikt i Rapport.
En gren där hunden i det här fallet skulle springa 8 kilometer, fördelat på fyra sträckor,

Karin Falk var själv väldigt nöjd efter lördagens insats.  – Det gick väldigt bra, min hund var nog snabbast. – Men sedan får man ju avdrag man gör fel. Exempelvis om hunden är för långt ifrån dig, berättar hon.
Värnamo Brukshundklubb fick mycket bra kritik från de tävlande för sitt arrangemang. Vädermässigt hade man tur, i alla fall under lördagen. Publiken kunde glädjas åt vackert väder och en och annan vindby. Sistnämnda var så pass kraftiga att några av försäljarna som fanns på området fick se sina stora parasoll lämna backen och flyga iväg en bit.
Hela resultatlistan från tävlingarna finns att läsa här.

Taggar