Nyheter

Färdiga specialistläkare firades i Värnamo

Nyheter Att utbilda blivande specialistläkare är en viktig del i den långsiktiga kompetensförsörjningen för hälso- och sjukvården.

Under 2016 har tio läkare på Värnamo sjukhus blivit färdiga specialister och hyllades därför i samband med sjukhusets julfirande och show.

– Specialistläkarna är betydelsefulla medarbetare i vår organisation och viktiga i vårt mål att skapa en jämlik hälsa, säger Agneta Ståhl, sjukvårdsdirektör för Medicinsk vård.

I samband med julshowen, som narkosläkare och sköterskor från operations- och intensivvårdskliniken bjöd på, hyllades de färdiga specialistläkarna på Värnamo sjukhus med blommor och bok.

”Höjer kompetensen för kliniken”

– Vi behöver hela tiden nya medarbetare och kompetens. Att ha specialistläkarutbildning höjer också nivån på kompetens för hela kliniken, säger Elin Boozon, studierektor för ST-läkare i gynekologi i Region Jönköpings län.

Värnamo sjukhus firade sina färdiga specialistläkare. Från vänster Karlo Mihovilovic, Ana Jakir, Boglarká Balinth, Chrusostomos Papastergios, Sherwan Zindraou, Laila Azemovic och Ida Höglund. Jacob Hultdin och Hamdan Abbas saknades vid firandet. Foto: Mikael Bergström

Taggar

Dela